13.4 C
Craiova
luni, 22 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePrimele doze de vaccin de la AstraZeneca se distribuie astăzi în centrele regionale din țară

Primele doze de vaccin de la AstraZeneca se distribuie astăzi în centrele regionale din țară

Prima tranşă de vaccinuri de la AstraZeneca, a ajuns duminică dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. În cursul zilei, 81.000 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Craiova, Cluj, Iaşi şi Timişoara, transmite News.ro.

”Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naţionale. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade celsius”, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Cum vor fi distribuite dozele

Dozele vor fi distribuite astfel: Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 15.300 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 25.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 17.100 doze.

Vaccinul AstraZeneca este recomandat pentru grupa de vârstă 18-55 de ani

În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum şi de Grupul Ştiinţific din CNCAV, ţinând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) şi de studiile disponibile până la momentul autorizării condiţionate de punere pe piaţă, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani. Există posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice.

Intervalul de timp recomandat între cele două doze, 8 săptămâni

De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni. Pentru gestionarea cu eficienţă a procesului de vaccinare la nivel naţional, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat şi transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca. Documentul prevede condiţiile şi modul de stocare; depozitare; transport şi distribuţie, cu respectarea lanţului de frig; monitorizarea reacţiilor, precum şi managementul stocurilor şi al pierderilor.

În februarie vor sosi în România cel puţin 600.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în luna februarie vor sosi în România cel puţin 600.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la AstraZeneca. Programarea va debuta din 10 februarie pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS