14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCal înfometat în Dolj ! Dosar penal pentru bărbatul care a chinuit animalul

Cal înfometat în Dolj ! Dosar penal pentru bărbatul care a chinuit animalul

-

Un bărbat din comuna Vârvoru de Jos care și-a înfometat un cal din gospodărie s-a ales ieri cu dosar penal.

Potrivit primelor informații oferite de IPJ Dolj, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Bucovăț au fost sesizați de reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor din județul Dolj, cu privire la faptul că, la locuința unui bărbat din comuna comuna Vârvoru de Jos, se află o cabalină care prezintă o stare de sănătate precară.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției, dar și din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Dolj, care au identificat un bărbat de 45 de ani, din comuna Vârvoru de Jos, care deținea într-o anexă gospodărească o cabalină de sex masculin în vârstă de 3 ani.

Prezent la activități a fost și un medic veterinar, care a stabilit că animalul avea o stare de sănătate precară, fiind totodată ținut într-un adăpost neadecvat, acesta aflându-se astfel într-o situație de pericol.

Bărbatul nu este la prima abatere

De asemenea, în urma extinderii cercetărilor, polițiștii au mai stabilit că bărbatul de 45 de ani a mai deținut o cabalină de sex feminin, de aproximativ 20 de ani, care a fost găsită decedată pe un câmp din zona satului Vârvor.

În vederea stabilirii cauzei decesului, medicul veterinar a prelevat în acest caz probe biologice.

Astfel, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Dolj continuă cercetările în acest caz, fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, urmând ca la finalizarea acestora dosarul penal să fie înaintat unității de parchet competente cu propunerile corespunzătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O nouă etapă de dezinsecție

Salubritate Craiova anunță desfășurarea unei noi etape a dezinsecției...

ȘTIRI GdS