16.4 C
Craiova
duminică, 2 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Educaţiei: Acordul părinţilor pentru testarea Covid a elevilor poate fi dat şi în format electronic

Ministrul Educaţiei: Acordul părinţilor pentru testarea Covid a elevilor poate fi dat şi în format electronic

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este de părere că acordul părintelui privind testarea Covid a elevului în cabinetul medical şcolar ar putea fi dat şi în format electronic, anunţă agerpres.

„Deci cei care spun că se simt rău, aceştia vor putea fi testaţi într-o primă fază cu teste rapide în cadrul cabinetelor medicale. Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical şcolar de la nivelul unităţii de învăţământ vor fi raportate către DSP, aşa cum este normal. (…)

Se ia legătura cu părintele şi se solicită acordul acestuia.

Ordinul precizează situaţia în care elevul este simptomatic, iar părintele elevului şi-a exprimat acordul informat în scris. Am identificat şi această posibilitate de a se exprima în scris în modalitatea electronică, aşa cum se transmit multe date, multe acorduri. Va putea fi testat în cabinetul şcolar dacă există cabinet şcolar, teste antigen există”, a spus ministrul.

DSP trebuie să efectueze testarea în şcolile fără cabinet medical

El a afirmat că în unităţile de învăţământ în care există cabinete şcolare şi personal medical vor fi şi teste antigen.

„Dacă nu sunt cabinete medicale şi nu este nici personal, este sarcina DSP pentru a asigura testarea elevului”, a arătat Cîmpeanu.

Referindu-se la orele de sport, ministrul a spus că reprezentanţii MS doresc ca elevii să poarte măşti şi în timpul acestor ore.

„Cerinţa expresă a colegilor de la Ministerul Sănătăţii este ca elevii să poarte mască pe parcursul orelor de educaţie fizică”, a susţinut Cîmpeanu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS