0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Ungaria prelungește restricțiile până la 1 martie

Ungaria prelungește restricțiile până la 1 martie

Ungaria prelungeşte până la 1 martie lockdown-ul parţial aflat în vigoare din noiembrie 2020, a anunţat joi şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de tvr.

Gergely Gulyas a declarat, într-o conferinţă de presă, că orice relaxare a restricţiilor acum ar duce la un lockdown mai strict mai târziu şi că Ungaria va putea începe să mai renunţe la măsuri dacă numărul cazurilor de coronavirus scade semnificativ sau dacă sunt vaccinate suficient de multe persoane.

„Măsurile adoptate în noiembrie au ajutat la încetinirea şi ţinerea sub control a pandemiei”, a spus şeful de cabinet al premierului.

„Experţii spun că, în absenţa unui vaccin, orice relaxare ar duce la un nou val şi chiar la restricţii mai dure mai târziu”, a adăugat Gergely Gulyas.

Actualele restricţii, printre care se numără o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte şi închiderea şcolilor gimnaziale şi a restaurantelor, ar urma să expire luni. Gergely Gulyas a spus că guvernul va cere parlamentului să extindă cu 90 de zile prerogativele de urgenţă ale executivului.

Ungaria cumpără vaccin Sputnik V

Ungaria a vaccinat până joi 161.215 persoane cu doze de la Pfizer şi Moderna, conform guvernului. Gergely Gulyas a spus că vaccinurile care vin prin procesul de achiziţie al UE nu vor fi suficiente pentru a obţine inocularea în masă.

Ungaria, ţară cu o populaţie de circa 10 milioane de locuitori, a raportat 363.450 de cazuri şi 12.291 de decese.

Gergely Gulyas a spus că Ungaria, care săptămâna trecută a devenit primul stat membru al UE care cumpără vaccinul Sputnik V din Rusia, va primi prima tranşă cu aceste doze până la sfârşitul lui februarie, fiind suficiente pentru a inocula 300.000 de persoane.

Pandemia a dus la cea mai puternică recesiune în Ungaria

Guvernul lui Orban este sub presiunea de a redeschide economia cât mai repede posibil, înainte de alegerile legislative din 2022, după ce prăbuşirea cauzată de pandemia de anul trecut a dus la cea mai puternică recesiune în Ungaria de la criza financiară globală.

Gergely Gulyas a precizat că guvernul va accelera procesul de aprobare a vaccinurilor, oferind permisiunea de utilizare în regim de urgenţă oricărui vaccin care a fost deja administrat unui număr de cel puţin un milion de persoane la nivel mondial.

Totuşi, a adăugat el, autorităţile sanitare locale vor analiza orice nou vaccin care ar urma să fie folosit în Ungaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Megaîntâlnire la primărie: Cine poluează Craiova?

Aerul din Craiova continuă să fie irespirabil. Craiovenii se plâng de praf, miros de cărbune, fum. Concret există poluare, dar cine sunt poluatorii? La sfârşitul...

Bill Gates despre purtatul măștilor: „Spre vară ne putem...

Miliardarul filantrop de 65 de ani, Bill Gates, a primit a doua doză de vaccin săptămâna trecută. Dar chiar dacă fondatorul lui Microsoft...

Măștile sanitare uzate ar putea fi folosite în asfaltarea...

Oamenii de știință au găsit o modalitate de a reduce impactul măștilor de unică folosință asupra mediului, prin utilizarea lor în asfaltarea drumurilor, informează...

China vrea să interzică profesorilor să aplice pedepse prea...

China a interzis de luni cadrelor didactice să recurgă la pedepse susceptibile de a provoca traumatisme fizice sau mentale după ce, în ultimii ani,...

Turcan: Evaluarea dosarelor de pensii, făcută cu ajutorul angajaţilor...

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, luni, că peste 70 de angajaţi din inspectoratele teritoriale de muncă vor fi detaşaţi la casele teritoriale de...

Polonia vrea să cumpere vaccinul chinezesc anti-Covid Sinopharm

Preşedintele polonez Andrzej Duda a discutat cu omologul său chinez Xi Jinping cu privire la achiziţionarea vaccinului chinezesc anti-Covid-19 Sinopharm, a declarat luni un...