13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgenţiile de turism propun înlocuirea carantinei la întoarcerea în ţară cu un test Covid

Agenţiile de turism propun înlocuirea carantinei la întoarcerea în ţară cu un test Covid

Agenţiile de turism propun înlocuirea carantinei de 14 zile la întoarcerea în țară a turiștilor cu un test Covid. Menținerea carantinei la revenirea acasă duce la un val de anulări a pachetelor vândute, potrivit acestora.

„Niciun român nu dorește și nu își permite să stea în carantină 14 zile la întoarcerea dintr-o călătorie sau vacanță. Acest aspect generează un nou val de anulări ale pachetelor de servicii de călătorie contractate, restituiri și litigii.

Având în vedere cele menționate mai sus și faptul că turiștii care se întorc din aceste țări și stau în carantină nu știu dacă sunt infectați și dacă pot infecta, la rândul lor, alte persoane, propunem abordarea acestei situații prin varianta în care un călător care se întoarce dintr-o țară aflată pe lista galbenă să aibă ca alternativă la carantinare efectuarea unui test în termen de 3 zile de la întoarcerea în România.

Se poate menține măsura de carantinare până la obținerea rezultatului unui test negativ. De asemenea, se poate introduce posibilitatea efectuării de teste rapide pe aeroport”, a declarat Dumitru Luca, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), potrivit Digi24.

Trebuie revizuită și măsura conform căreia, în cazul în care părinții sunt vaccinați, copiii nevaccinați trebuie să rămână în carantină

Organizaţia consideră că trebuie revizuită și măsura conform căreia, în cazul în care părinții sunt vaccinați, la întoarcerea dintr-o călătorie într-o țară din lista galbenă, copiii nevaccinați trebuie să rămână în carantină o perioadă de 14 zile.

Asociația a trimis, la sfârșitul săptămânii trecute, o scrisoare deschisă către: Guvernului României; Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și Ministerului Afacerilor Interne. Prin această scrisoare solicită implementarea acestor măsuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS