5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstitutul Pasteur renunţă la vaccinul său cel mai avansat împotriva COVID-19

Institutul Pasteur renunţă la vaccinul său cel mai avansat împotriva COVID-19

Institutul francez Pasteur a anunţat luni că renunţă la dezvoltarea potenţialului său vaccin anti-COVID-19 aflat în stadiul cel mai avansat. Decizia a fost luată după ce în faza clinică s-a demonstrat că nu este suficient de eficace pentru a combate această boală, relatează EFE.

Este vorba de un vaccin dezvoltat pe baza vaccinului împotriva rujeolei. Testarea acestuia pe subiecţi umani a început în august. Rezultatele preliminare au arătat că „răspunsurile imunitare sunt inferioare celor prezente la persoanele vindecate în mod natural. De asemenea, sunt inferioare și celor observate la alte vaccinuri autorizate”, potrivit Agerpres.

Compania Sanofi a informat că nici potenţialul său vaccin anti-COVID-19 nu a obţinut rezultatele preconizate

Anunţul laboratorului intervine după ce compania farmaceutică franceză Sanofi a informat că nici potenţialul său vaccin anti-COVID-19 nu a obţinut rezultatele preconizate.

Institutul Pasteur a precizat că va continua cercetările asupra altor două potenţiale vaccinuri

Institutul Pasteur a precizat că va continua cercetările asupra altor două potenţiale vaccinuri. Acestea se află în fază preclinică, prealabilă testării pe oameni.

Unul dintre ele, administrat pe cale nazală, este cercetat împreună cu laboratorul TheraVectys, iar al doilea se bazează pe ADN.

Institutul a precizat şi că va continua studiile pentru a utiliza vaccinul împotriva rujeolei pentru a dezvolta altele împotriva unor boli infecţioase, precum febra de Lassa sau chikungunya.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS