10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomân condamnat la 27 de ani de închisoare în Anglia

Român condamnat la 27 de ani de închisoare în Anglia

Patru bărbați au fost condamnați vineri la Londra la pedepse cuprinse între 13 și 27 de ani de închisoare. Aceștia au fost condamnați pentru moartea a 39 de migranți vietnamezi. Cadavrele au fost găsite în remorca unui camion în Anglia, în 2019. Românul Gheorghe Nica a primit cea mai mare pedeapsă.

Principalii doi acuzați, Ronan Hughes, un transportator rutier de 41 de ani, și Gheorghe Nica, un cetățean român de 43 de ani, acuzați că sunt organizatorii traficului de persoane, au fost condamnați la 20 și, respectiv, 27 de ani de închisoare pentru omor din culpă și trafic de migranți.

Doi șoferi au fost condamnați la 13 ani și opt luni de închisoare și 18 ani de închisoare.

Știrea inițială:

La 23 octombrie 2019, 39 de persoane – 31 de bărbaţi, printre care doi adolescenţi de 15 ani, şi opt femei – au fost găsite decedate într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia. O parte dintre victime stătuseră în Belgia înainte de plecare, a precizat parchetul federal într-un comunicat.

Ancheta cu privire la această tragedie este purtată în comun de Marea Britanie, Irlanda, Franţa şi Belgia. Marţi au avut loc 16 percheziţii pe teritoriul belgian, în principal la Bruxelles, iar 13 persoane au fost arestate: 11 vietnamezi şi doi marocani.

Citește și: Suedia a administrat 1.000 de vaccinuri anti-COVID păstrate la temperatura greșită

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS