12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania a raportat prima infectare cu tulpina braziliană de Covid-19

Germania a raportat prima infectare cu tulpina braziliană de Covid-19

Germania a raportat azi primul caz de infectare cu varianta braziliană de Covid-19, după descoperirea altor cazuri de infectare cu alte două mutaţii recent identificate – britanică şi sud-africană, relatează agerpres.

Pacientul infectat cu mutaţia braziliană a coronavirusului a aterizat joi pe aeroportul din Frankfurt, venind din Brazilia, şi este asimptomatic. Încă nu a fost finalizată secvenţierea genomului, care va confirma dacă într-adevăr este vorba despre o infectare cu această tulpină.

Cancelarul german Angela Merkel a cerut joi ca toate eforturile să se concentreze pe evitarea răspândirii mutaţiilor coronavirusului SARS-CoV-2, pentru a se evita un al treilea val epidemic, şi a insistat că orice decizie de reactivare a vieţii publice trebuie luată cu mare atenţie.

Ea a calificat drept o „veste bună” că în Germania „în sfârşit” numărul noilor cazuri de Covid-19 începe să scadă, dar cel al deceselor rămâne foarte ridicat şi a atenţionat din nou că răspândirea mutaţiilor mai contagioase poate agrava şi mai mult situaţia, la fel ca în Marea Britanie, unde spitalele sunt copleşite.

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore 859 de decese asociate Covid-19 şi 17.862 de noi infectări confirmate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS