9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFilipine promovează prin lege un nou salut anti-Covid

Filipine promovează prin lege un nou salut anti-Covid

-

Filipine promovează, prin intermediul unei legi aflată în dezbatere parlamentară, un salut anticovid, numit „Bating Filipino”. Acesta constă în plasarea mânii drepte în mijlocul pieptului şi înclinarea capului cu ochii închişi sau semideschişi, relatează EFE.

.

Salutul tradiţional ce constă în strângerea mânii prezintă prea multe riscuri

Fernando Bayani, deputatul care promovează această măsură, consideră că salutul tradiţional ce constă în strângerea mânii este bine intenţionat. Acesta, însă, prezintă prea multe riscuri pentru sănătatea publică.

Modul alternativ de salut cu mâna pe piept, o formă universală de întâmpinare

După cum a explicat Bayani, modul alternativ de salut cu mâna pe piept este o formă universală de întâmpinare. Plecarea uşoară a capului reprezintă, în schimb, un gest tradiţional de respect în Filipine.

Filipinele, a doua ţară cea mai afectată de COVID-19 din Asia de Sud-Est

Filipinele, cu o populaţie de 106 milioane de locuitori, este a doua ţară cea mai afectată de COVID-19 din Asia de Sud-Est, după Indonezia, Aceasta a înregistrat 509.887 de cazuri şi 10.136 de decese asociate noului coronavirus.

Campania de vaccinare anticovid în arhipelag este prevăzută să înceapă în februarie, odată cu venirea primelor doze de la companiile Sinovac şi Pfizer. Acesta este un prim pas pentru a vaccina între 50 şi 70 de milioane de filipinezi înainte de sfârşitul anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:18

(VIDEO) Craiovean, reținut pentru furt calificat

Un craiovean de 20 de ani a fost reținut,...

ȘTIRI GdS