10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArmata dezvoltă o armă care pare desprinsă direct din Iron Man

Armata dezvoltă o armă care pare desprinsă direct din Iron Man

Armata SUA dezvoltă o armă care pare că face parte din Iron Man. Arma ar putea elimina în mod semnificativ orice mișcare inamică, potrivit playtech.

Piesa tehnologică este o parte din conceptul armatei care a făcut parte inițial din proiectul de costum „Iron Man” al Comandamentului de Operațiuni Speciale al SUA (SOCOM). Conceptul costumului a fost abandonat la începutul anului 2019. Stabilizatorul cu un aspect futurist arată că porțiuni din tehnologia sa ar putea ajunge în continuare pe câmpul de luptă.

De asemenea, arată ca o tehnologie impresionantă a armelor de foc. Iată un GIF al dispozitivului în acțiune.

„Aim Control Enhancer” (ACE) este conceput pentru a îndepărta orice mișcare nedorită pe care o sesizează soldatul. Armata este încă în căutarea unui furnizor de arme care să producă puști automate, potrivit Task & Purpose.

Costumul care te transformă în Iron Man pentru armata SUA

În 2018, Lockheed Martin a câștigat un contract de 6,9 milioane de dolari pentru a dezvolta un costum de Iron Man pentru armata americană.

Costumul cu pricina se numește Onyx și este un exoschelet care le poate da soldaților mai multă putere și mai multă anduranță. Exoscheletul este dotat cu mai mulți senzori, inteligență artificială și alte tehnologii, menite să ajute purtătorul să se miște mai repede. Inițial, Onyx a fost dezvoltat pentru a ajuta oamenii cu probleme de mobilitate.

„Te ajută să ridici sau să tragi după tine încărcătură grea și să faci acțiuni repetitive precum îngenuncherea sau ghemuirea și ajută la mersul pe jos pe distanțe lungi”, au spus reprezentanții Lockheed Martin.

Exoscheletul ar trebui să reducă suprasolicitarea mușchilor, sporind rezistența corpului și reducând șansele de rănire.

Armata americană este interesată de un astfel de produs deoarece soldații moderni cară după ei mult echipament. Tot echipamentul pe care un soldat l-ar avea după el ar fi undeva la 40-64 de kilograme. Limita recomandată este de 23 de kilograme.

Citește și: Doi români, condamnați pe viaţă în Italia după ce au ucis o femeie lângă bebelușul ei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS