1 C
Craiova
duminică, 7 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Vaccinul Pfizer ar opri transmiterea coronavirusului. Nivelul de anticorpi, mai mare decât după o formă serioasă de Covid-19

Vaccinul Pfizer ar opri transmiterea coronavirusului. Nivelul de anticorpi, mai mare decât după o formă serioasă de Covid-19

Autorii unui studiu israelian spun că este puțin probabil ca cei care primesc vaccinul Pfizer contra Covid-19 să transmită coronavirusul altora, potrivit publicației britanice Telegraph.

Participanții la studiu au dezvoltat de până la 20 de ori mai mulți anticorpi la coronavirus în prima săptămână de la primirea celei de-a doua doze a vaccinului Pfizer/BioNTeh.

Studiul arată că doar două persoane au dezvoltat un nivel scăzut de anticorpi

Studiul, care a analizat 102 dintre cei aproximativ 1.000 de membri ai personalului medical din Sheba Medical Center care au primit ambele doze, arată că doar două persoane au dezvoltat un nivel scăzut de anticorpi, în condițiile în care una dintre ele avea sistemul imunitar compromis. Pentru cazul celei de-a doua persoane nu există încă o explicație, dar spitalul investighează situația.

Restul de 98% din studiu au dezvoltat niveluri de anticorpi chiar mai mari decât la pacienții care s-au recuperat după o formă serioasă de Covid-19, potrivit unui comunicat al spitalului.

Profesorul Gili Regev-Yohai a spus că persoanele care au primit ambele doze de vaccin nu vor deveni, probabil, purtători ai virusului

Profesorul Gili Regev-Yohai, directorul secției de boli infecțioase și epidemiologie de la Sheba, a spus că persoanele care au primit ambele doze de vaccin nu vor deveni, cel mai probabil, purtători ai virusului și nu îl vor răspândi mai departe datorită înaltului nivel de anticorpi dobândit.

Acest studiu este primul indiciu că un vaccin contra Covid-19 ar putea opri transmiterea coronavirusului.

”Rezultatele studiului sunt în linia testelor făcute de Pfizer și chiar depășesc așteptările”, a declarat Regev-Yohai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Andrei Ivan: „Am fost puțin obosiți după meciul din...

Atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, s-a bucurat pentru victoria...

ȘTIRI GdS

Ce spune premierul Florin Cîțu despre o creștere a...

Premierul Florin Cîțu susține că nu vor crește taxele și nici nu vor fi introduse altele noi.

​Rata de infectare cu Covid-19, în creștere. Vezi situația...

Rata de infectare cu Covid-19 este în creștere atât în București, cât și în mai multe județe din țară.

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de...

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Cel mai tânăr român se imunizează astăzi contra Covid-19....

Cel mai tânăr român se imunizează contra Covid-19. Este vorba de un adolescent de 16 ani și trei luni, programat sâmbătă la vaccinare.

Rafila: Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. E posibil...

Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. Alexandru Rafila susține că este posibil să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi.