9 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate OMS: Varianta britanică de coronavirus, prezentă în 50 de ţări

OMS: Varianta britanică de coronavirus, prezentă în 50 de ţări

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), numărul ţărilor şi teritoriilor în care se găseşte în prezent varianta de coronavirus depistată iniţial în Marea Britanie este de 50. În 20 de state a fost identificată varianta detectată iniţial în Africa de Sud, potrivit Agerpres.

O a treia mutaţie, pe care Japonia a anunţat-o duminică, ar putea avea un impact asupra răspunsului imun şi ar trebui studiată în continuare, potrivit OMS, care menţionează în buletinul său informativ săptămânal „o variantă îngrijorătoare”.

„Cu cât virusul SARS-CoV-2 se răspândeşte, cu atât are mai multe oportunităţi de a suferi mutaţii”

„Cu cât virusul SARS-CoV-2 se răspândeşte, cu atât are mai multe oportunităţi de a suferi mutaţii”, notează OMS. „Nivelurile ridicate de contaminare semnifică faptul că ar trebui să ne aşteptăm la emergenţa mai multor variante”, a precizat organizaţia.

A fost semnalată pentru prima dată către OMS la data de 14 decembrie a anului trecut

SARS-CoV-2 este virusul responsabil pentru boala COVID-19. Semnalată pentru prima dată către OMS la data de 14 decembrie a anului trecut, varianta britanică VOC 202012/01 a fost identificată în 50 de ţări, teritorii şi zone, a precizat agenţia sanitară a ONU.

Rezultatele testelor demonstrează o distribuţie în funcţie de vârstă şi gen similară cu cea a altor variante aflate în circulaţie. Datele rezultate din monitorizarea contactelor indică „o transmisibilitate mai mare atunci când cazul de referinţă este al variantei de tulpină”.

Varianta identificată în Africa de Sud, detectată până în prezent în 20 de ţări

Varianta identificată în Africa de Sud, 501Y.V2, semnalată pentru prima dată la data de 18 decembrie a anului trecut, a fost detectată până în prezent în 20 de ţări, teritorii şi zone.

„Este posibil ca varianta 501Y.V2 să fie mai transmisibilă decât variantele care circulau anterior în Africa de Sud“

„Din investigaţiile preliminare şi în curs de desfăşurare în Africa de Sud, este posibil ca varianta 501Y.V2 să fie mai transmisibilă decât variantele care circulau anterior în Africa de Sud”, a notat OMS în buletinul său publicat marţi seară.

„În plus, în timp ce această nouă variantă nu pare să provoace o forma mai gravă a bolii, creşterea rapidă a numărului de cazuri observate exercită o suprasolicitare a sistemelor sanitare”, menţionează organizaţia.

Amploarea răspândirii geografice a celor două variante este probabil subestimată, adaugă OMS, acestea fiind descoperite în state dotate cu o capacitate de secvenţiere a virusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FC Botoșani 1-0. E bine „leilor”,...

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, s-a impus la limită, scor...

ȘTIRI GdS

Ce spune premierul Florin Cîțu despre o creștere a...

Premierul Florin Cîțu susține că nu vor crește taxele și nici nu vor fi introduse altele noi.

​Rata de infectare cu Covid-19, în creștere. Vezi situația...

Rata de infectare cu Covid-19 este în creștere atât în București, cât și în mai multe județe din țară.

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de...

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Cel mai tânăr român se imunizează astăzi contra Covid-19....

Cel mai tânăr român se imunizează contra Covid-19. Este vorba de un adolescent de 16 ani și trei luni, programat sâmbătă la vaccinare.

Rafila: Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. E posibil...

Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. Alexandru Rafila susține că este posibil să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi.

Ministrul Muncii: Orice angajat din România va putea lucra...

Orice angajat din România va putea să lucreze, fie în sistemul privat fie în sistemul public, până la vârsta de 70 de ani dacă...