22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajații unei primării din Timiș vor fi testați cu etilotestul

Angajații unei primării din Timiș vor fi testați cu etilotestul

Angajații unei primării din Timiș vor fi testați cu etilotestul înainte de a merge la serviciu. Decizia a fost luată de primar după ce a descoperit că o parte dintre ei se opreau la barul din sat înainte de începerea programului sau făceau pauze la birt în timpul serviciului.

Laurențiu Tîrziu, primarul din Belinț, județul Timiș, a spus că suspiciunile lui sunt legate de „3-4 persoane” care lucrează la primărie, potrivit Digi24.

„Când am ajuns la primărie mi-am dorit să schimb modul de a face administrație. Am zis că trebuie să avem program bine stabilit, regulament de ordine interioară care să producă rezultate imediate sau cosntante”, a spus el.

Etilotestul va fi folosit pentru testarea periodică a unor angajați care „încearcă să dribleze munca”

Târziu spune că etilotestul va fi folosit pentru testarea periodică a unor angajați care „încearcă să dribleze munca”.

„Ieri a ajuns etilotestul. Eu sper să nu fim nevoiți să-l folosim. Oamenii sunt mult mai conștiincioși, au înțeles că sunt niște reguli care trebuie respectate. Majoritatea angajaților sunt foarte serioși. O mică parte, 3-4 persoane trezesc suspiciuni, dar lucrurile au intrat pe făgaș normal”, a spus primarul.

Angajații care fac pauze la birt au primit până acum avertismente

El spune că angajații care fac pauze la birt au primit până acum avertismente, dar că acest lucru se va schimba după intrarea în vigoare a noului regulament de ordine interioară.

„Acum, refuzul sau descoperirea pe probațiune că au consumat alcool – esfacerea imediat a contractului”, a spus Târziu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS