5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMajoritatea grecilor vor să se vaccineze împotriva COVID-19

Majoritatea grecilor vor să se vaccineze împotriva COVID-19

Marea majoritate a populaţiei Greciei este dispusă să se vaccineze împotriva COVID-19, potrivit unui sondaj publicat marţi de portalul de ştiri Political, relatează dpa.

Circa 74% dintre respondenţi au declarat că vor să fie vaccinaţi, în timp ce 22% şi-au exprimat îngrijorarea sau au afirmat că nu doresc să fie inoculaţi cu un vaccin anti-COVID19, conform sondajului realizat de Opinion Poll în rândul a aproximativ 1.000 de persoane.

În decembrie, procentul cetăţenilor greci care au declarat că vor să se vaccineze era de 67%.

Cifrele indică o schimbare a opiniei publice asupra vaccinului, în condiţiile în care un sondaj realizat în septembrie arăta că 42% dintre greci nu doreau să fie vaccinaţi.

Potrivit guvernului elen, aproximativ 50.000 de persoane au fost vaccinate până în prezent.

Săptămâna trecută, autorităţile elene au extins restricţiile anti-COVID-19 până cel puţin la data de 18 ianuarie, inclusiv închiderea temporară a restaurantelor şi a comercianţilor care vând produse neesenţiale, doar supermarketurile şi farmaciile având permisiunea de a se deschide.

Autorităţile au raportat luni 444 de noi infectări. Peste 5.300 de persoane au murit în urma COVID-19 în Grecia de la începutul pandemiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS