10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsistent medical din Marea Britanie, testat pozitiv la o lună de la administrarea primei doze de vaccin anticoronavirus

Asistent medical din Marea Britanie, testat pozitiv la o lună de la administrarea primei doze de vaccin anticoronavirus

Un asistent medical din Marea Britanie a fost testat pozitiv la coronavirus la o lună de la administrarea primei doze de vaccin. Asistentul urma să primească rapelul, dar acesta a fost anulat în urma apariției bolii.

David Longden, de 43 de ani, ar fi al doilea lucrător din cadrul sistemului de sănătate NHS din Marea Britanie care este infectat după vaccinare, relatează cotidianul The Sun.

David a fost unul dintre primii care a primit prima doză de vaccin Pfizer în ziua în care a fost disponibil în Țara Galilor, pe 8 decembrie.

El a fost vaccinat cu prioritate întrucât lucrează în prima linie la un spital ocupat cu bolnavi de coronavirus. Acolo au fost organizate vaccinări pentru el și colegii săi, dar și persoanele peste 80 de ani.

Rapelul- cea de-a doua doză de vaccin- urma să-i fie administrată pe 5 ianuarie, dar nu a mai fost inoculat când Guvernul a decis să mărească intervalul de vaccinare între doze, pentru ca acestea să ajungă unui volum mai mare de populație.

Cu două zile înainte de rapel au apărut simptomele

Asistentul a fost testat pozitiv pe 8 ianuarie – cu trei zile de data în care urma să facă al doilea vaccin -, dar a observat simptome cu două zile înainte.

El a rămas izolat la locul său de muncă, Spitalul Princess din localitatea, Bridgend, Țara Galilor .

Guvernul a decis ca intervalul dintre vaccinări să fie mărit de la 21 de zile la trei luni, într-un plan controversat bazat pe mai multe opinii ale unor cercetători, care consideră că imunitatea primei doze ar dura până la trei luni.

Alți angajați ai sistemului de sănătate britanic au raportat că s-au infectat după ce au fost vaccinați, potrivit profesorului Tim Spector, care conduce studiul ZOE Symptom Tracker App.

„Guvernul trebuie să-și protejeze personalul medical din prima linie – ar fi o greșeală să nu facă asta. În primul val, personalul din prima linie nu a fost întotdeauna protejat de virus din cauza lipsei echipamentelor de protecție. Acum, cred că colegii mei sunt de părere că, în ciuda faptului că avem un vaccin care oferă imunitate de 95%, din nou nu suntem protejați pe deplin” a declarat David Longden, care critică decizia Guvernului de a amâna rapelul în cazul personalului din spitale.

Dacă ar fi fost vaccinat a doua oară, acest lucru i-ar fi adus pace sufletească, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS