17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConturile de Facebook şi Instagram ale lui Donald Trump, blocate pe termen nedeterminat

Conturile de Facebook şi Instagram ale lui Donald Trump, blocate pe termen nedeterminat

Facebook a decis să nu îi mai permită lui Donald Trump accesul pe platformă până cel puţin după învestirea noului preşedinte, pe 20 ianuarie, a anunţat Mark Zuckerberg. citat de news.ro.

Într-un comunicat transmis azi, Zuckerberg a spus: „Evenimentele şocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că preşedintele Donald Trump intenţionează să îşi folosească timpul rămas în funcţie pentru a submina tranziţia paşnică şi legitimă a succesorului său ales, Joe Biden”.

„Decizia lui de a-şi folosi platforma pentru a încuraja şi nu a condamna acţiunile susţinătorilor lui de la clădirea Capitoliului a tulburat, pe bună dreptate, oamenii din SUA şi din lume. Credem că riscurile de a-i permite preşedintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt prea mari”.

Zuckerberg a completat: „Astfel, extindem blocarea impusă conturilor lui de Facebook şi Instagram pe termen nedeterminat şi pentru cel puţin următoarele două săptămâni, până ce transferul de putere este finalizat”.

Patru morți și mai mulți răniți în urma protestelor convocate de Trump

Twitter, Facebook şi YouTube au luat atitudine, miercuri seară, faţă de acţiunile şi conţinutul publicat de Donald Trump, care a refuzat să recunoască rezultatul alegerilor din 3 noiembrie.

Într-o înregistrare video, el le-a transmis susţinătorilor pe care i-a convocat miercuri la Capitoliu „Vă iubim”, după ce aceştia au intrat în clădirile complexului şi le-au vandalizat.

Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp.

Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. În confruntările cu poliţia au rezultat mai mulţi răniţi, între care 14 poliţişti, şi câteva zeci de persoane au fost reţinute. Patru persoane au murit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS