11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlanda începe miercuri campania de vaccinare anti-Covid-19

Olanda începe miercuri campania de vaccinare anti-Covid-19

Olanda a decis să devanseze cu două zile începutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, care va începe miercuri, a anunţat azi guvernul ţării, relatează agerpres.

Personalul spitalicesc care lucrează cu pacienţii cu Covid-19 va fi primul care va beneficia de vaccin, alături de lucrătorii din azilele de bătrâni din sudul ţării, au anunţat autorităţile sanitare.

„Începutul vaccinării împotriva Covid-19 este devansat cu două zile” în raport cu data precedentă anunţată, de vineri, 8 ianuarie, a anunţat Ministerul Sănătăţii, după o întâlnire cu autorităţile sanitare.

De la începutul vaccinării în Europa pe 27 decembrie, lentoarea anumitor ţări în administrarea vaccinului este dur criticată, în special în Franţa.

Însă în Olanda întârzierea este şi mai importantă: primele vaccinuri sunt prevăzute la aproape două săptămâni după lansarea vaccinărilor în UE şi la aproape o lună de la începutul campaniei în Regatul Unit.

Marţi, ministrul sănătăţii Hugo de Jonge va răspunde în parlament la întrebările referitoare la aceste întârzieri.

Olanda a raportat azi 6.671 de noi cazuri de Covid-19

Autorităţile au invocat până acum dificultăţile logistice şi necesitatea unei aprobări a vaccinului de către autorităţile naţionale.

De la jumătatea lui decembrie, Olanda au introdus măsurile cele mai stricte de la începutul pandemiei, toate şcolile şi magazinele neesenţiale fiind închise.

Anterior, premierul Mark Rutte a preferat o „izolare inteligentă”, mult mai permisivă decât cele din ţările europene vecine.

Azi, Olanda a înregistrat 6.671 noi cazuri de Covid-19, cu 757 mai multe decât duminică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS