29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Cîțu: Cetăţenii români vor avea nevoie de viză pentru a lucra şi studia în Regatul Unit, de la 1 ianuarie

Florin Cîțu: Cetăţenii români vor avea nevoie de viză pentru a lucra şi studia în Regatul Unit, de la 1 ianuarie

Cetăţenii europeni, inclusiv românii, vor avea nevoie de viză pentru a putea lucra şi studia în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021, în contextul Brexit-ului, a anunțat miercuri premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern. Cetățenii care se vor duce în Marea Britanie în scop turistic nu au nevoie de viză.

„Pe 31 decembrie se finalizează Brexit-ul, ceea ce înseamnă că începând cu 1 ianuarie 2021, Regatul Unit va avea un statut de stat terţ în relaţia cu statele UE, inclusiv cu România”, a spus Cîțu. Acesta a precizat că în ceea ce priveşte deplasările de scurtă durată, sub şase luni într-un an, în scop turistic, cetăţenii europeni, inclusiv cei români, pot circula fără viză, potrivit HotNews.

Viza este necesară pentru cei care se duc pentru a lucra sau pentru a studia în Marea Britanie

Însă viza este necesară pentru cei care se duc pentru a lucra sau pentru a studia în Marea Britanie. „Pentru a putea lucra şi studia în Regatul Unit de la 1 ianuarie 2021, cetăţenii europeni, inclusiv cei români, vor avea însă nevoie de viză”, a spus Cîțu.

Acesta a precizat că mai multe informații pot fi găsite pe site-ul Guvernului, pe platforma brexit.gov.ro.

Acordul istoric post-Brexit a fost semnat miercuri

Acordul istoric post-Brexit a fost semnat miercuri de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și de președintele Consiliului European, Charles Michel. Ce urmează pentru români după 1 ianuarie când Marea Britanie iese oficial din Uniunea Europeană? Cei care au obținut statutul de rezident UK vor beneficia de toate drepturile de până acum, fără condiţionări suplimentare, iar cei care sunt stabiliți acolo și vor să beneficieze în continuare de drepturile pe care le au acum, dar nu s-au înregistrat ca rezident în cadrul procedurii EU Settlement Status pot aplica pentru acest statut până la data de 30 iunie 2021.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS