13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate300 de locuri de muncă la cules de mazăre în Portugalia și Danemarca

300 de locuri de muncă la cules de mazăre în Portugalia și Danemarca

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Gorj, prin intermediul Serviciului EURES România, promovează o ofertă de 300 de locuri muncă sezonieră în agricultură, oferite de un angajator danez în Portugalia şi Danemarca, la cules de mazăre. Angajatorul caută persoane îndemanatice și mobile la cules de mazăre. Pot aplica și cupluri.

Potrivit AJOFM Gorj, se va munci într-o fermă unde majoritatea lucrătorilor sunt din România împreună cu câteva persoane din Danemarca, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare.

„Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători. Se încheie contract direct la fermă,fără intermediari și fără comisioane. Se acordă asistență în completarea și trimiterea actelor necesare pentru obținerea dreptului de muncă în Danemarca. Se asigură transport săptamanal cu autobuzele companiei la cumpărături. Există posibilitatea de a avansa în diferite funcții, ca supervisor, conducator de camion/tractor etc. Există posibilitatea de prelungire a contractului pentru cei care doresc să lucreze și altfel de munci după terminarea sezonului de mazăre”, conform AJOFM Gorj.

Contract pe durată determinată

Durata contractului la cules de mazăre în Portugalia va fi martie – mai 2021. Programul de lucru 40-50 ore, timp de 6 zile pe săptămână. În Danemarca perioada este iunie – septembrie 2021, iar programul de lucru 40-50 ore, 6 zile pe săptămână. Pentru Portugalia: cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător pe lună este de 90 – 140 euro, incluzând consumul și utilitățile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator.

Pentru Danemarca muncitorii vor fi cazați în rulote, cu camere de două persoane. În camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător pe zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Transportul  Romania – Danemarca este în sarcina lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro pe zi de persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. 

Plata muncii

În Portugalia plata muncii este în functie de cantitatea culeasă. Suma minimă de la care pornește salarizarea este de 750 euro brut pe lună. Conform AJOFM Gorj, un angajat mediu ajunge la salariul de 1.000-1.500 de euro brut pe lună pe când un angajat foarte bun ajunge la salariul de 1.500 – 1.700 euro brut pe lună. Salariul se acordă lunar. Se acordă avans săptămânal. Plata salariului se poate face cash sau virament în cont bancar. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze.

În Danemarca plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă. Salariul poate ajunge până la 2.000-2.500 euro brut pe lună. Salariul se acordă lunar. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze.

Cerinţe: vârsta minimă 18 ani, condiție fizică bună, experiență în agricultură.

Mod de aplicare: Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în lb. română, pe adresa de email: [email protected]. Pentru monitorizare emailurile se trimit și la serviciul EURES pe adresa [email protected]. I

nformații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 004551501097 sau pe Facebook Andreea Motoc. Puteți consulta website-ul www.My-greenpeas.com. Termen limită de aplicare: 15.01.2021. Informații suplimentare privind această ofertă se obțin la serviciul EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, din Târgu Jiu, str Lt. Col. D. Petrescu, nr 1, nr. telefon 0253211568”, conform Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS