24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIPS Teodosie a oficiat slujba din prima zi de Crăciun în biserică, cu credincioși, și fără a purta mască el și soborul de preoți

IPS Teodosie a oficiat slujba din prima zi de Crăciun în biserică, cu credincioși, și fără a purta mască el și soborul de preoți

Verificări la Constanța după ce slujba din prima zi de Crăciun a fost oficiată de IPS Teodosie în Catedrala Arhiepiscopală, cu participarea mai multor persoane. Constanța este în carantină până pe 1 ianuarie, fiind interzise slujbele în interiorul bisericilor, cu excepția celor la care participă doar personalul clerical.

Arhiepiscopul Tomisului şi ceilalţi preoţi nu au purtat masca de protecţie, însă credincioșii aveau. După slujbă, Arhiepiscopul Tomisului i-a împărtăşit pe cei prezenţi la slujba religioasă, iar aceştia au fost nevoiţi să îşi dea jos pentru câteva secunde masca de protecţie, în timp ce IPS Teodosie nu a purtat nici de această dată mască.

Ce a spus prefectul de Constanța

„Autorităţile nu îngrădesc dreptul la credinţă. Singura cerinţă venită din partea instituţiilor este ca slujbele să se desfăşoare conform normelor prevăzute în hotărârea de guvern care reglementează starea de alertă şi în ordinul de carantinare emis de DSU. Suntem siguri că, prin dialog, înţelegere şi echilibru, putem evita situaţii tensionate şi care pot aduce un risc din punct de vedere epidemiologic, în această perioadă de sărbătoare. Situaţia reclamată astăzi, de la Catedrală, este în atenţia organelor de ordine şi siguranţă publică”, a anunţat prefectul Silviu Coşa, citat de news.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS