11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocatul Poporului a primit sesizări că în componența noului Guvern este o singură femeie

Avocatul Poporului a primit sesizări că în componența noului Guvern este o singură femeie

Avocatul Poporului a anunțat, miercuri, că a început să primească sesizări referitoare la faptul că în componenţa Guvernului propus de coaliţia de guvernare se află o singură femeie şi 19 bărbaţi – solicitându-i-se în acest sens sesizarea CCR.

Cu toate acestea, precizează insituția într-un comunicat, decizia de desemnare a membrilor Cabinetului este una “eminamente politică”, care aparţine exclusiv partidelor din coaliţia de guvernare.

”Totuși, chiar dacă realizarea egalității de șanse între femei și bărbați este un element important în prevenirea și eliminarea inechităților sociale manifestate la nivelul societății, Avocatul Poporului apreciază că decizia de desemnare a membrilor Cabinetului este una eminamente politică, care aparține exclusiv partidelor din coaliția de guvernare, aceasta urmând a fi confirmată printr-un vot de încredere al Parlamentului.

Reamintim faptul că Avocatul Poporului poate sesiza Curtea Constituțională doar cu privire la conținutul legilor și ordonanțelor, celelalte acte ale Parlamentului excedând competențelor instituției.” – se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS