14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia, Belgia și Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit

Italia, Belgia și Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit

Italia, Belgia și Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit, iar Germania și Franța se pregătesc să facă același lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei, relatează Mediafax.

„Marea Britanie a dat alarma cu privire la o nouă formă de Covid care ar fi rezultatul unei mutații a virusului. Guvernul are datoria de a-și proteja cetățenii, din acest motiv, după ce am notificat guvernul britanic, suntem pe punctul de a semna dispoziția de suspendare a zborurilor cu Marea Britanie”, a anunțat ministrul de externe italian, Luigi di Maio, conform Corriere della Sera.

Măsura autorităților olandeze – în vigoare de duminică până cel puțin 1 ianuarie – a fost luată după ce autoritățile au confirmat că au izolat cel puțin un caz din aceeași tulpină Covid pe teritoriul Olandei, care a determinat o parte din Marea Britanie să revină la restricții severe.

După decizia Olandei, a Belgiei (care a decis, de asemenea, să blocheze transferurile feroviare care sosesc din Marea Britanie prin Franța) și Italia, acum Germania – potrivit unor surse guvernamentale citate de agenția Reuters – se pregătește să suspende zborurile din Regatul Unit și Africa de Sud. Franța are în vedere, de asemenea, blocarea trenurilor și a avioanelor.

Potrivit Telegraph, Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat pentru BBC că „tulpina a fost identificată deja și în Danemarca și Australia”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS