8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVicepreședintele SUA Mike Pence se vaccinează astăzi împotriva COVID-19

Vicepreședintele SUA Mike Pence se vaccinează astăzi împotriva COVID-19

Vicepreședintele american Mike Pence se va vaccina vineri împotriva noului coronavirus, evenimentul urmând să fie transmis în direct, la televizor, pentru a încuraja populația să facă același lucru în încercarea de a pune capăt pandemiei.

Casa Albă a transmis că Pence face acest lucru pentru a promova siguranța și eficacitatea vaccinului, concret, pentru a întări încrederea americanilor în vaccin, relatează BBC News. Odată cu el se va vaccina și soția sa, Karen. Evenimentul va avea loc chiar la Casa Albă și va fi transmis în direct.

SUA au demarat campania de vaccinare luni, când a început să fie administrat vaccinul Pfizer/BioNTech care oferă o protecție de până la 95%.

Primele trei milioane de doze de vaccin au început să fie distribuite în toate cele 50 de state americane.

În același timp, al doilea vaccin dezvoltat de Moderna a primit deja susținerea din partea unui grup de experți, fiind la un pas de a fi avizat pentru folosirea în regim de urgență.

Peste 310.000 de americani au murit din cauza noului coronavirus de a debutul pandemiei.

Lui Mike Pence, 61 de ani, îi vor fi administrate două doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech, la ora 08:00 (13:00 GMT).

La începutul acestei săptămâni, Donald Trump a dispus modificarea planului care prevedea că angajații și demnitarii administrației de la Casa Albă vor fi printre primii americani vaccinați.

Președintele în exercițiu, care a contractat Covid-19 în luna octombrie, a spus că nu este pe lista celor care se vor vaccina și că va face acest lucru ”la momentul potrivit”.

Jurnaliștii acreditați la Casa Albă spun că o mare parte din baza sa electorală este sceptică în ce privește siguranța și eficacitatea vaccinului.

Președintele ales Joe Biden, 78 de ani, este așteptat să se vaccineze săptămna viitoare, el făcând parte din grup de înalt risc având în vedere vârsta.

Și foștii președinți Barack Obama, George W Bush și Bill Clinton s-au oferit voluntari pentru a încuraja populația să se vaccineze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS