7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoua Zeelandă va începe vaccinarea gratuită a populației în al doilea trimestru al lui 2021

Noua Zeelandă va începe vaccinarea gratuită a populației în al doilea trimestru al lui 2021

Noua Zeelandă prevede să înceapă vaccinarea gratuită împotriva Covid-19 a celor peste cinci milioane de locuitori ai săi în al doilea trimestru al anului 2021, scrie agerpres.

Anunțul a fost făcut astăzi de prim-ministrul ţării, Jacinda Ardern, care a confirmat achiziţionarea a aproape 18 milioane de doze de vaccin.

Angajaţii sanitari şi de control al frontierelor vor fi primii vaccinaţi, a precizat premierul neo-zeelandez, al cărei guvern a fost lăudat pentru gestionarea pandemiei de coronavirus. Arden a anunţat totodată cumpărarea a 7,6 milioane de doze de vaccin de la compania AstraZeneca şi alte 10,72 milioane de la Novavax.

Anterior, guvernul anunţase achiziţionarea a 750.000 doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech şi 5 milioane de la Janssen.

„Dacă se dovedeşte că sunt sigure şi eficiente în faţa agenţiei de reglementare farmaceutică din Noua Zeelandă – Medsafe, dozele vor avea o acoperire amplă pentru ţara noastră şi pentru vecinii noştri din Pacific”, precizează într-un comunicat premierul Ardern.

Noua Zeelandă a impus una dintre cele mai stricte izolări din lume

Într-un alt comunicat, ministrul de externe, Nanaia Mahuta, a cifrat la 75 de milioane de dolari neo-zeelandezi (43,7 de milioane de euro) fondurile pentru a furniza în mod gratuit vaccinurile ţărilor din Pacific.

„Ţările din Pacific au lucrat din greu pentru a menţine în afară (frontierelor – n.r.) boala Covid-19 sau pentru a o eradica, iar Noua Zeelandă s-a angajat să le sprijine”, a declarat Mahuta, care a subliniat că „un vaccin sigur şi eficient va fi cheie pentru redresarea economică şi socială a regiunii”.

Noua Zeelandă, al cărei guvern a închis frontierele în martie cu doar 50 de cazuri confirmate şi a impus una dintre cele mai stricte izolări din lume, a înregistrat în total 1.744 de contagieri şi 25 de decese asociate bolii Covid-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS