3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJoe Biden, președintele ales al SUA, se va vaccina public

Joe Biden, președintele ales al SUA, se va vaccina public

Joe Biden și Mike Pence se vor vaccina împotriva coronavirusului în mod public. Măsura a fost luată pentru a servi drept un exemplu pentru toți cetățenii americani. Președintele ales al SUA a declarat că medicul Anthony Fauci i-a recomandat să se imunizeze cât mai curând posibil, însă acesta nu a dorit să beneficieze de tratament preferențial. Biden este în prima categorie de risc de infectare din pricina vârstei înaintate. 

Medicul Anthony Fauci, consilierul președintelui ales pe probleme medicale, l-a îndemnat pe Joe Biden să se vaccineze împotriva Covid-19. „Mi-a recomandat să mă imunizez cât mai repede. Voi face asta în mod public”, a declarat Biden, potrivit Digi24.

Alături de Biden se va mai vaccina public și Mike Pence, vicepreședintele SUA: „Sunt nerăbdător. Voi primi vaacinul zilele următoare”, a declarat acesta. 

Campania de vaccinare impotriva coronavirusului a început, luni, în Statele Unite, iar o asistentă din New York este prima persoană care a primit vaccinul Pfizer-BioNTech.

Statele Unite este una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus

Statele Unite este una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus, iar până în prezent sunt peste 16 milioane de cetățeni care s-au îmbolnăvit de COVID, iar aproape 300.000 dintre aceștia au murit. 

Recent, Casa Albă a anunțat că Donald Trump se va vaccina anti-Covid

Recent, Casa Albă a anunțat că Donald Trump se va vaccina anti-Covid. Mai mult, preşedintele în funcție al SUA îi va încuraja pe americani să se imunizeze, iar el însuşi va primi prima doza de ser de îndată ce echipa sa medicală va stabili care este cel mai bun vaccin, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany. 

Joe Biden a fost confimat președintele Statelor Unite ale Americii de către Colegiul Electoral și va deveni cel de-al 46-lea șef de stat american. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS