14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 70 de persoane, testate pozitiv cu SARS-CoV-2 la un azil de bătrâni din Belgia după vizita unui bărbat îmbrăcat în Moș Nicolae

Peste 70 de persoane, testate pozitiv cu SARS-CoV-2 la un azil de bătrâni din Belgia după vizita unui bărbat îmbrăcat în Moș Nicolae

Într-un azil de bătrâni din Belgia, peste 70 de persoane au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2 după o vizită a unui bărbat costumat în Moș Nicolaeazil.

Bărbatul este o rudă a unuia dintre rezidenți și a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2 săptămâna trecută după vizita la azilul de bătrâni Hemelrjick din Mol – un municipiu din provincia Anvers din Belgia, potrivit CNN.

Oficialii locali au declarat pentru CNN că vizita nu a fost raportată centrului municipal pentru situații de criză și că nu ar fi fost autorizat dacă autoritățile ar fi știut de acesta.

75 de persoane ce au participat la vizită au fost ulterior testate pozitiv cu coronavirus

75 de persoane ce au participat la vizită au fost ulterior testate pozitiv cu coronavirusul: 14 angajați și 61 de rezidenți.

Unul dintre rezidenți și-ar fi pierdut viața între timp ca urmare a focarului, însă majoritatea sunt asimptomatici.

„A fost o zi foarte neagră pentru azil. Este o povară mentală foarte grea pentru bărbatul care l-a jucat pe Moș Nicolae precum și pentru organizatori și angajați”, a declarat Wim Caeyers, primarul municipiului Mol.

Autoritățile din Mol au afirmat inițial că bărbatul îmbrăcat în Moș Nicolae și rezidenții s-au întâlnit în „zonele comune” și au urmărit indicațiile de siguranță precum respectarea distanței fizice și purtarea de „acoperitoare faciale”.

Însă primarul Caeyers a declarat că „fotografiile familiilor rezidenților” sugerează contrariul și că „am primit informații incorecte din partea conducerii [azilului]”.

„Regretăm profund acest lucru. După ce ne-am uitat la câteva fotografii am concluzionat că a fost vorba de mult mai mult decât o eroare de judecată. Mai degrabă acesta este un caz de conducere iresponsabilă”, au precizat ulterior autoritățile din Mol.

Acestea au anunțat, de asemenea, că investighează focarul de la azil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS