16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbatul care a ucis doi soţi într-un parc, condamnat definitiv

Bărbatul care a ucis doi soţi într-un parc, condamnat definitiv

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au decis să respingă apelul lui Ionel Boldea, cel care a ucis doi soţi într-un parc din Făget, judeţul Timiş, menţinând decizia Tribunalul Timiş de a-l condamna la 31 de ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Magistrații i-au redus din pedeapsă perioada petrecută în arest preventiv, astfel că mai are de executat 30 de ani de închisoare.

În iulie 2019, bărbatul a atacat doi soţi care făceau mişcare la aparatele de fitness montate într-un parc din Făget. Pe bărbat l-a ucis pe loc, iar pe femeie a abandonat-o într-o baltă de sânge, iar aceasta a decedat apoi la spital. Ulterior, el a încercat să pătrundă cu forţa într-un bar și a atacat alţi oameni întâlniți pe drum.

Curtea de Apel Timișoara a menținut astfel pedeapsa dispusă de Tribunalul Timiş.

Ionel Boldea a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni, printre care omor calificat, tentativă de omor, lovire şi alte violenţe, ultraj, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe.Curtea de Apel Timişoara a constatat „încetarea de drept a măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Boldea Ionel şi a dedus din pedeapsa aplicată inculpatului durata arestului preventiv”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara, scrie News.ro.Decizia este definitivă.

În dimineaţa zilei de 3 iulie 2019, doi soţi făceau mişcare la aparatele de fitness montate într-un parc din Făget, când Ionel Boldea i-a atacat. Pe bărbat l-a ucis pe loc, iar pe femeie a abandonat-o într-o baltă de sânge, iar aceasta a decedat la spital, ulterior.Bărbatul s-a urcat mai apoi pe o bicicletă şi a mers până în localitatea Temereşti, unde a încercat să pătrundă cu forţa într-un bar.

Urmărire ca în filme

Înainte de acest moment a atacat alţi oameni, aflaţi într-un tractor, apoi o bătrână ce i-a ieşit în cale şi pe care a lovit-o cu propriul baston.Boldea a încercat să se refugieze într-o locuinţă din Temereşti unde i-a cerut gazdei să-l lase să folosească baia susţinând că a căzut cu bicicleta.

S-a baricadat în baia locuinţei, unde poliţiştii l-au înconjurat. A încercat să scape, a fugit în curtea casei, unde s-a urcat în maşina proprietarului şi a demarat prin porţile închise, aceasta în timp ce poliţiştii trăgeau asupra lui focuri de armă. A reuşit să scape, a abandonat autoturismul într-un şanţ şi a fugit în pădurea din apropiere.

Câteva ore mai târziu, noaptea, poliţiştii l-au capturat într-o altă maşină pe care o furase şi cu care se îndrepta spre satul natal Bichigi.Ionel Boldea a fost atunci arestat preventiv, iar în decembrie 2019 el a fost trimis în judecată, la Tribunalul Timiş. În septembrie, Ionel Boldea a fost condamnat de Tribunalul Timiş la 31 de ani şi 4 luni de închisoare cu executare, decizia fiind atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS