17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValeriu Gheorghiţă: România își propune să vaccineze 60%-70% din populație împotriva COVID-19 în primele 6 luni ale campaniei de vaccinare

Valeriu Gheorghiţă: România își propune să vaccineze 60%-70% din populație împotriva COVID-19 în primele 6 luni ale campaniei de vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat astăzi că România își propune să vaccineze 60%-70% din populație împotriva COVID-19 în primele 6 luni ale campaniei de vaccinare. „Dacă vom avea 60-70% din populație imunizată, putem asigura începutul sfârșitului pandemiei. Vom putea să ne întoarcem la viața și normalitatea pe care o știam”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, potrivit HotNews.

Valeriu Gheorghiță a prezentat, astăzi după-amiază, strategia de vaccinare în România, într-o conferință de presă la finalul ședinței de Guvern. Toate detaliile în ceea ce privește lanțul de distribuție și stocare, spune acesta. Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România a fost publicată și în Monitorul Oficial.

„Vaccinarea este voluntară şi nu obligatorie, este un drept şi nu o obligaţie”

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat vineri că vaccinarea este voluntară şi nu obligatorie.

„Apariţia unui vaccin care va fi aprobat de toate agenţiile de reglementare de la nivel european va reuşi să ne confere din nou un control asupra stării noastre de sănătate şi să putem reveni la normalitate.(…) Strategia de vaccinare din România este perfect compatibilă cu toate recomandările de la nivelul UE şi OMS.(…) Campania de vaccinare şi cea de comunicare sunt în deplin acord cu toate recomandările de la nivelul UE. Avem datoria să derulăm o activitate de comunicare şi informare transparentă şi onestă pentru ca toate persoanele să aibă toate informaţiile pentru a hotărî dacă se vaccinează sau nu se vaccinează. Vaccinarea este voluntară şi nu obligatorie, este un drept şi nu o obligaţie”, a spus Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România a fost publicată în Monitorul Oficial

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România a fost publicată în Monitorul Oficial. Documentul are în vedere întregul proces și lanț de vaccinare împotriva COVID-19, de la principiile generale până la organizarea vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanțului de frig, monitorizarea siguranței și eficacității și managementul deșeurilor.

„Este de așteptat ca disponibilitatea și accesul la vaccinurile împotriva COVID-19 să fie limitate în etapele inițiale ce vor urma autorizării, din cauza capacității insuficiente de producție și a cererii extrem de ridicate. Prin urmare, este important ca modalitatea de alocare și distribuire a vaccinurilor să se facă în mod echitabil”, se arată în document.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS