15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLanțul de magazine britanic Arcadia a intrat în faliment

Lanțul de magazine britanic Arcadia a intrat în faliment

Retailerul britanic de îmbrăcăminte Arcadia, care deține marca Topshop și are 13.000 de angajați, a intrat în faliment. Arcadia, care aparține omului de afaceri Philip Green, devine cel mai mare grup din Marea Britanie care a căzut victima pandemiei, scrie Reuters, citată de tvr.

Anunțul este „incredibil de trist”, a comentat ministrul britanic pentru companii Alok Sharma, care a promis sprijinul guvernului pentru cei afectați. „Știu că vor fi vremuri deosebit de îngrijorătoare pentru angajați și familiile lor, mai ales când se apropie Crăciunul”, a adăugat el pe Twitter.

Deloitte a anunțat luni seară că a devenit administratorul Arcadia, cu sarcina de a găsi posibili cumpărători pentru grupul care deține, pe lângă Topshop, brandurile Topman, Dorothy Perkins, Wallis, Miss Selfridge, Evans, Burton și Outfit.

Grupul are 444 de magazine în Marea Britanie și 22 în alte țări, care vor continua să funcționeze pentru moment. Mai mult, în această etapă nu au fost menționate reduceri de locuri de muncă.

Philip Green, care a cumpărat Arcadia în 2002 pentru 850 de milioane de lire sterline, nu a comentat.

Grupul Frasers al lui Mike Ashley, precum și Marks & Spencer, Next și Boohoo ar putea fi interesate de anumite mărci Arcadia, precum și de investitorii financiari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS