22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinlanda se confruntă cu o creștere alarmantă a infectărilor cu Covid-19

Finlanda se confruntă cu o creștere alarmantă a infectărilor cu Covid-19

Finlanda se confruntă în ultimele zile cu o creștere alarmantă a infectărilor cu Covid-19, a declarat astăzi şefa guvernului finlandez, Sanna Marin, dar executivul a decis că deocamdată nu sunt motive să adopte măsuri de urgenţă, cum a făcut în martie, informează Reuters, citată de agerpres.

În regiunea din jurul capitalei finlandeze Helsinki, cel mai grav afectată, numărul de noi cazuri a crescut cu aproape 70% în ultima săptămână comparativ cu săptămâna precedentă, a anunţat medicul-şef al regiunii, Markku Makijarvi.

„Situaţia legată de coronavirus s-a înrăutăţit rapid în Finlanda. Numărul de contaminări a crescut, la fel şi cel al persoanelor care necesită spitalizare”, a declarat Sanna Marin. „În opinia mea, nu trebuie să excludem nicio măsură”, a adăugat ea, referindu-se la posibilitatea de a reimpune starea de urgenţă la nivel naţional.

Se impun din nou unele restricții

Guvernul finlandez a recomandat astăzi autorităţilor regionale să închidă temporar toate spaţiile publice cu risc ridicat, în regiunile unde numărul de cazuri creşte rapid.

Numărul de contaminări este în creştere în aproape jumătate din teritoriul finlandez, cu două regiuni din 21 afectate cel mai tare, potrivit autorităţilor sanitare finlandeze.

Regiunea din jurul Helsinki va interzice toate reuniunile publice atât în interior, cât şi în exterior şi va trimite studenţii şi elevii de peste 15 ani acasă, pentru cursuri online, alături de alte măsuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS