4 C
Craiova
joi, 1 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitate60 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, la nivel global

60 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, la nivel global

La nivel mondial, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus confirmate a ajuns ieri la 60 de milioane. Creșterea se accelerează, potrivit calculelor efectuate de Reuters.

Statele Unite au raportat un număr record de spitalizări. Autorităţile din Statele Unite, care sunt cea mai afectată ţară din lume, au cerut americanilor să stea acasă de Thanksgiving. Creşterea numărului de pacienţi cu Covid-19 solicită peste măsură profesioniştii din sectorul medical, potrivit News.ro.

SUA au raportat 1 milion de cazuri noi de Covid-19 în mai puţin de o săptămână

Statele Unite au raportat 1 milion de cazuri noi de Covid-19 în mai puţin de o săptămână. Numărul total al infecţiilor a ajuns la peste 12,5 milioane şi numărul persoanelor decedate la 160.000, potrivit calculelor Reuters, efectuate pe baza datelor oficiale.

La nivel mondial, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a atins 60,005 milioane, iar cel al deceselor, 1,4 milioane.

În Europa au fost consemnate 1 milion de cazuri noi în numai cinci zile 

În Europa au fost consemnate 1 milion de cazuri noi în numai cinci zile. Totalul a ajuns la peste 16 milioane, dintre care 365.000 de persoane au decedat.

Guvernele europene încearcă să impună restricţii în viaţa publică şi să permită în acelaşi timp familiilor să petreacă Crăciunul, pentru a nu alimenta noi tulburări sociale.

În Anglia, carantina naţională va lua sfârşit săptămâna viitoare, dar în anumite condiţii

În Anglia, carantina naţională va lua sfârşit săptămâna viitoare, dar în anumite condiţii. Germania, Spania şi Italia au anunţat restricţii pentru perioada sărbătorilor, inclusiv limitarea numărului de oaspeţi în locuinţe.

America Latină, cel mai mare număr de decese din lume

America Latină a înregistrat cel mai mare număr de decese din lume, respectiv 21% din totalul cazurilor de Covid-19 din regiune şi peste 31% din decesele raportate la nivel global.

India este a doua cea mai afectată ţară din lume

India este a doua cea mai afectată ţară din lume, cu aproape 9,2 milioane de cazuri. În ultimele săptămâni a raportat o scădere a numărului de infecţii noi. În ultima săptămână, India a anunțat, în medie, 44.000 de cazuri noi pe zi, faţă de 97.900 de cazuri pe zi în septembrie.

Ţări din regiunea Asia-Pacific precum China, Coreea de Sud, Singapore, Australia şi Noua Zeelandă au dovedit cum pot măsurile ferme adoptate rapid şi local să oprească eficient epidemiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS