14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCadavrele a sute de americani morți de Covid-19, depozitate în camioane frigorifice și camere de hotel în așteptarea înmormântării

Cadavrele a sute de americani morți de Covid-19, depozitate în camioane frigorifice și camere de hotel în așteptarea înmormântării

Cadavrele a sute de americani care au murit la New York de Covid-19 au fost depozitate în camioane frigorifice și camere de hotel, în așteptarea înmormântării, scrie ilmessaggero.

Zilele acestea fac ocolul internetului imagini cu cadavrele unor oameni care au murit în New York în timpul vârfului pandemiei din primăvara trecută și care sunt încă depozitate în camioane frigorifice staționate în Brooklyn. Este vorba de 650 de persoane decedate ale căror familii nu au putut fi găsite sau care nu și-au putut permite o înmormântare adecvată. 

Autoritățile din New York au crescut recent valoarea ajutorului de înmormântare de la 900 la 1.700 de dolari, pentru a veni în sprijinul familiilor aflate în impas financiar.

New York-ul tremură la ideea unui al doilea val de Covid-19. Primarul Bill de Blasio a ordonat închiderea școlilor publice și nu este exclus ca alte restricții să fie declanșate în curând în încercarea de a controla răspândirea epidemiei.

Restricții în aproape toate statele SUA

Statele Unite au înregistrat, în medie, peste 110.000 de cazuri pe zi în ultima lună, cu vârfuri de până la 200.000. 

Situația este deosebit de gravă și în El Paso, Texas, unde primarul Dee Margo a solicitat și a obținut intervenția Gărzii Naționale pentru a ajuta morgile din regiune care sunt coplește de numărul mare de decese provocate de Covid-19. 

Au intrat în vigoare restricții în aproape toate statele SUA înainte de Ziua Recunoștinței, care se sărbătorește în ultima joi a lunii. 

Speranța americanilor stă acum într-un vaccin care să apară cât mai curând. Pfizer și BioNTech au depus la Direcția pentru alimente și medicamente (FDA) cererea pentru o autorizație de urgență a vaccinului lor și, potrivit lui Moncef Slaoui, șeful Operațiunii Warp Speed, vaccinările ar putea începe la jumătatea lunii decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS