-2 C
Craiova
marți, 24 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate UE ar putea da undă verde în decembrie vaccinurilor Moderna și Pfizer

UE ar putea da undă verde în decembrie vaccinurilor Moderna și Pfizer

Autoritatea de reglementare europeană ar putea da undă verde de la mijlocul lunii decembrie pentru comercializarea vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de companai americană Moderna și de alianța Pfizer / BioNTech, a anunțat joi președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit AFP.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) este „în discuții zilnice” cu omologul său american, FDA, pentru „sincronizarea evaluărilor lor”, iar EMA ar putea „acorda autorizație condiționată pentru comercializarea vaccinurilor Pfizer / BioNTech și Moderna din a doua jumătate a lunii decembrie, dacă procedurile se desfășoară fără probleme”, a declarat șeful executivului european la finalul unui summit al celor 27 de state dedicat pandemiei.

Contractul dintre UE și compania americană de biotehnologie Moderna pentru un vaccin anti-Covid este „aproape gata” și va fi încheiat „în zilele următoare”, a asigurat miercuri secretarul de stat francez pentru afaceri europene, citat de AFP.

„Acest contract va exista, este o chestiune de zile (..) Este aproape gata, ne-a asigurat Bruxellesul”, a declarat Clément Beaune. Șeful Moderna i-a avertizat marți pe europeni că prelungirea negocierilor pentru cumpărarea dozelor din vaccinul său Covid-19 riscă să încetinească livrările, alte țări fiind o prioritate, deoarece au semnat de luni de zile.

„Avem discuții, dar nu avem niciun contract”, a declarat Stéphane Bancel pentru AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Județul Ilfov intră în scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov...

ȘTIRI GdS

Județul Ilfov intră în scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis ca începând de luni seară, de la ora 20.00, timp de două săptămâni,...

Regele Spaniei Felipe al VI-lea se află în carantină

Regele Spaniei Felipe al VI-lea a intrat pentru zece zile de carantină după ce a intrat în contact cu o persoană care...
00:15:25

Guvernul a aprobat rectificarea Bugetului de stat și a...

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni, cea de-a treia rectificare bugetară din 2020, care majorează deficitul bugetar la 9,1% din Produsul...

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana...

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana Bică și Cosmin Durle după ce au renunțat la mandatele de consilieri județeni.

Învestirea în funcție a Olguței Vasilescu, atacată la tribunal

În data de 13 noiembrie, înaintea unei ședințe a Consiliului Local Craiova care nu a mai avut loc din lipsă de cvorum, Olguța Vasilescu a primit lenta (eșarfa tricoloră) de la secretarul general al primăriei. Ea depusese jurământul anterior, în fața unui judecător delegat.

Mititelu contestă pedeapsa de trei ani de închisoare

Condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, Adrian Mititelu, finanţatorul FCU Craiova, a formulat o contestație în anulare la Curtea de Apel Craiova.