13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE ar putea da undă verde în decembrie vaccinurilor Moderna și Pfizer

UE ar putea da undă verde în decembrie vaccinurilor Moderna și Pfizer

Autoritatea de reglementare europeană ar putea da undă verde de la mijlocul lunii decembrie pentru comercializarea vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de companai americană Moderna și de alianța Pfizer / BioNTech, a anunțat joi președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit AFP.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) este „în discuții zilnice” cu omologul său american, FDA, pentru „sincronizarea evaluărilor lor”, iar EMA ar putea „acorda autorizație condiționată pentru comercializarea vaccinurilor Pfizer / BioNTech și Moderna din a doua jumătate a lunii decembrie, dacă procedurile se desfășoară fără probleme”, a declarat șeful executivului european la finalul unui summit al celor 27 de state dedicat pandemiei.

Contractul dintre UE și compania americană de biotehnologie Moderna pentru un vaccin anti-Covid este „aproape gata” și va fi încheiat „în zilele următoare”, a asigurat miercuri secretarul de stat francez pentru afaceri europene, citat de AFP.

„Acest contract va exista, este o chestiune de zile (..) Este aproape gata, ne-a asigurat Bruxellesul”, a declarat Clément Beaune. Șeful Moderna i-a avertizat marți pe europeni că prelungirea negocierilor pentru cumpărarea dozelor din vaccinul său Covid-19 riscă să încetinească livrările, alte țări fiind o prioritate, deoarece au semnat de luni de zile.

„Avem discuții, dar nu avem niciun contract”, a declarat Stéphane Bancel pentru AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS