17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSingurul clujean judecat pentru zădărnicirea combaterii pandemiei nu are Covid-19

Singurul clujean judecat pentru zădărnicirea combaterii pandemiei nu are Covid-19

Singura persoană trimisă în judecată la Cluj, deși s-au făcut 21 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii pandemiei nu are Covid-19, scrie adevărul.

În Cluj, aflat în topul infectărilor cu Covid-19, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj a deschis 21 de dosare penale pentru infracţiunea de „zădărnicire a combaterii bolilor”. 

La niciunul dintre aceste dosare nu s-a reuşit trimiterea în judecată din diferite motive. Principalul motiv este dificultatea de a proba că prezența unei persoane într-un anumit loc.     

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Juecătoria Cluj au reuşit să trimită în judecată un singur dosar, al unui bărbat care nici măcar nu avea Covid-19. 

Este vorba de un pacient internat, în luna martie, cu diagnosticul „suspiciune SARS-COV2”. Până să afle rezultatul testului, bărbatul a fugit din spital. A fost prins de jandarmi şi internat din nou. Rezultatul testului a fost negativ, iar bărbatul a fost externat după încă 6 zile. 

Totuşi, dosarul are şanse să fie finalizat cu o condamnare deoarece inculpatul nu a respectat interdicţia de a intra în Cluj-apoca. 

Citește mai multe despre acest caz aici

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS