11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMunicipiul Lugoj intră în carantină 14 zile

Municipiul Lugoj intră în carantină 14 zile

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a votat astăzi instituirea măsurii de carantinare a municipiului Lugoj, pe o perioadă de 14 zile, începând de sâmbătă, de la ora 00,00, anunță agerpres.

Având în vedere faptul că în ultimele 14 zile rata de infectare la nivelul municipiului Lugoj,este în creştere, ajungând vineri la 7,05 la mia de locuitori, DSP Timiş a analizat oportunitatea impunerii sau nu a măsurii carantinării zonale, arată un comunicat al Prefecturii Timiş, remis AGERPRES.

După ce Institutul Naţional de Sănătate Publică a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, vineri, prefectul Liliana Oneţ a convocat şedinţa CJSU, în cadrul căreia s-a votat carantinarea municipiului Lugoj.

De asemenea, având în vedere că în data de 21 noiembrie, la ora 12,00, încetează măsura carantinării oraşelor Sânnicolau Mare şi Ciacova, tot în cursul zilei de vineri DSP Timiş a analizat oportunitatea impunerii sau nu de prelungire a măsurii de carantinare a acestora.

În urma analizei a reieşit faptul că pentru ambele oraşe rata de incidenţă este în scădere, la Ciacova aceasta ajungând chiar sub 3 la mia de locuitori. Analiza DSP Timiş a fost transmisă Institutului Naţional de Sănătate Publică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS