16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia: S-a reluat vaccinarea noilor voluntari în cadrul testelor pentru vaccinul împotriva COVID-19

Rusia: S-a reluat vaccinarea noilor voluntari în cadrul testelor pentru vaccinul împotriva COVID-19

Rusia a reluat vaccinarea noilor voluntari în cadrul testelor clinice efectuate pentru dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19 Sputnik V după o scurtă pauză, a anunţat personalul de la şase din 29 de clinici în care se desfăşoară cercetările. Între timp, Moscova doreşte accelerarea planurilor pentru vaccinarea populaţiei, relatează joi Reuters.

La sfârşitul lunii octombrie, opt clinici au declarat pentru Reuters că studiul clinic a fost temporar întrerupt pentru voluntari noi, unele clinici menţionând cererea mare şi o cantitate prea mică de doze.

Reporterii Reuters au observat cozi formate de persoane care aşteptau să facă analize medicale pre-vaccinare la trei clinici în care se desfăşoară teste clinice din Moscova, luni, miercuri şi joi.

Începând din 11 noiembrie, peste 20.000 de voluntari primiseră prima dintre cele două doze şi peste 16.000 de voluntari au primit prima şi a doua doză, conform Fondului Rus de Investiţii Directe (RDIF). Dezvoltatorii de vaccinuri intenţionează să administreze iniţial vaccinul unui număr de 40.000 de persoane.

RDIF, care susţine şi comercializează vaccinul, a indicat că studiul clinic nu a fost niciodată suspendat. „Numărul primelor doze a fost redus pentru a se micşora diferenţa şi pentru a vaccina mai multe persoane cu a doua doză… Nu există o insuficienţă a dozelor”, a precizat un purtător de cuvânt al RDIF.

Unui număr de peste 19.000 de participanţi li s-au administrat ambele doze, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS