10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElveția nu mai are paturi libere la terapie intensivă

Elveția nu mai are paturi libere la terapie intensivă

Elveția nu mai are paturi libere în secțiile de terapie intensive, a anunțat marți o asociație a medicilor din această țară, scrie hotnews.

Grupul a îndemnat pacienții care sunt deosebit de vulnerabili în fața coronavirusului să ia în considerare scrierea unui testament în care să specifice dacă vor să fie conectați la aparate de menținere a vieții.

Explozie a numărului de infecții

Toate cele 876 de paturi din secțiile de terapie intensivă certificate de Societatea Elvețiană de Terapie Intensivă „sunt în prezent ocupate”, a anunțat asociația într-un comunicat remis marți.

Țara cu o populație de 8,5 milioane de locuitori a asistat la o explozie a numărului de noi infecții, peste 83.500 fiind depistate din 3 noiembrie până în 17 noiembrie, potrivit cifrelor autorităților. 986 de persoane și-au pierdut viața în același interval de timp.

Restricțiile nu sunt respectate

Autoritățile elvețiene au fost reticente să impună măsuri stricte pentru a preveni răspândirea coronavirusului, iar presa a prezentat imagini din stațiunile de schi în care majoritatea turiștilor sunt văzuți fără respectarea distanțării fizice și fără mască de protecție, deși aceasta este obligatorie în spațiile aglomerate.

Medicii vor tria pacienții

Sistemul de sănătate elvețian a fost amplu aclamat în trecut drept model pentru alte țări, însă acum sistemul său de terapie intensivă este solicitat la capacitate maximă, doctorii fiind nevoiți să trieze pacienții care vor primi îngrijiri medicale.

În solicitarea adresată pacienților de a-și scrie testamentul, asociația medicală explică:

„Acest lucru va face situația mai ușoară pentru rudele dumneavoastră, precum și pentru echipele medicale ale secțiilor de terapie intensivă, pentru a lua decizii astfel încât să putem oferi cea mai bună și individualizată asistență”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS