29.7 C
Craiova
duminică, 25 iulie, 2021
Știri de ultima orăActualitateParlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au ajuns la un acord privind bugetul

Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au ajuns la un acord privind bugetul

Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au ajuns astăzi la un acord privind bugetul și pachetul de redresare economică în valoare de peste 1.800 de miliarde de euro. Acordul de astăzi urmează a fi ratificat de Consiliul Uniunii Europene și de Parlamentul European.

Rasmus Andresen, unul dintre negociatorii Parlamentului European, a făcut anunțul pe Twitter, potrivit Digi24. 

Acordul de astăzi urmează a fi ratificat de Consiliul Uniunii Europene și de Parlamentul European. 

„Faptul că am ajuns la un acord acum înseamnă că banii din viitorul Buget al Uniunii Europene vor putea fi folosiți fără întârziere, de la 1 ianuarie 2020”, a scris și europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, raportor al grupului PPE.

„Acordul aduce mai multe fonduri europene în viitorul buget pentru domenii importante“

„La presiunea Parlamentului European, pe lângă sumele negociate în Consiliu, acordul aduce mai multe fonduri europene în viitorul buget pentru domenii importante atât pentru România, cât și pentru celelalte state membre: mai multe fonduri pentru Bursele universitare Erasmus; mai multe fonduri pentru Programul European de Sănătate; mai multe fonduri pentru Programul Drepturi și Valori prin care apărăm statul de drept în Uniunea Europeană; mai multe fonduri pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene”, a mai scris Mureșan.

România va putea atrage suma maximă de aproape 80 de miliarde de euro

România va putea atrage suma maximă de aproape 80 de miliarde de euro, sumă negociată în primăvară de președintele Klaus Iohannis.

Una dintre problemele ridicate la negocieri de Ungaria și Polonia este condiționarea acordării fondurilor de respectarea statului de drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

JO / Notă bună, dar ce sperietură! Larisa Iordache,...

Larisa Iordache a avut o prestație bună la bârnă,...

ȘTIRI GdS