14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi condiții pentru intrarea în Grecia

Noi condiții pentru intrarea în Grecia

Începând de mâine, toate persoanele care intră în Grecia, indiferent de țara din care vin sau de mijlocul de transport folosit, sunt obligate să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru Covid-19, care să fi fost prelevat cu maximum 72 de ore înaintea intrării în acestă țară, anunță hotnews.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe român, autoritățile elene au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Greciei, în contextul pandemiei de Covid-19.

Astfel, începând cu 10 noiembrie, toate persoanele care intră în Grecia au obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de țara din care sosesc.

Obligația de a completa acest formular se aplică și tuturor celor părăsesc teritoriul Greciei, indiferent de destinație. Singurii care fac exceptație sunt turiștii care părăsesc țara ca urmare a finalizării sejurului.

Intrarea, doar pe bază de test negativ

Începând cu data de 11 noiembrie, toate persoanele care intră în Grecia, indiferent de țara din care vin sau de mijlocul de transport folosit, sunt obligate să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru Covid-19, care să fi fost prelevat cu maximum 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul țării.

MAE reiterează recomandarea adresată românilor de a se informa temeinic înaintea deplasării în străinătate și de a respecta cu strictețe măsurile adoptate în contextul pandemiei de Covid-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS