22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-au încheiat eforturile echipelor de salvare turce pentru găsirea de supravieţuitori

S-au încheiat eforturile echipelor de salvare turce pentru găsirea de supravieţuitori

Eforturile echipelor de salvare turce pentru găsirea de supravieţuitori s-au încheiat după cinci zile de la seismul devastator produs în vestul Turciei. Acesta s-a soldat cu moartea a cel puţin 115 persoane, potrivit Anadolu.

Ministrul Mediului şi Urbanismului, Murat Kurum, a declarat la Izmir că echipele de salvare au îndepărtat aproape toate dărâmăturile, cu ajutorul a 8.000 de angajaţi. Au fost salvate 107 persoane. Patru răniţi sunt încă în stare critică, a spus Kurum, recunoscând suferinţa tuturor celor implicaţi.
„Dacă Dumnezeu vrea, vom vindeca rănile fraţilor şi surorilor noastre din Izmir”, a spus oficialul turc.

Lucrările de reconstrucţie a locuinţelor celor afectaţi vor începe în curând

Ministrul turc a declarat că lucrările de reconstrucţie a locuinţelor celor afectaţi vor începe în curând. Potrivit planurilor, noi apartamente urmează să fie finalizate în termen de un an. El a afirmat că eforturile continuă pentru a oferi adăpost temporar în circa 1.000 de containere.

În prezent, cel puţin 6.600 de persoane sunt adăpostite în corturi în oraşul Izmir

În prezent, cel puţin 6.600 de persoane sunt adăpostite în corturi în oraşul Izmir. 180 de clădiri au fost fie avariate, fie s-au prăbuşit complet, a mai spus Kurum. Un cutremur cu epicentrul în Marea Egee a lovit vineri simultan Turcia şi Grecia, provocând pagube majore în cele două ţări.

Turcia se află la confluenţa unor importante falii seismice şi a fost afectată în trecut de mai multe cutremure devastatoare. Un astfel de seism, care s-a produs în nord-vestul ţării în 1999, a ucis peste 17.000 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS