13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRefuzul purtării măștii în Etiopia, pedepsit cu închisoarea

Refuzul purtării măștii în Etiopia, pedepsit cu închisoarea

Oamenii care refuză să poarte masca în Etiopia pot să facă doi ani de închisoare, a anunțat procurorul general al țării.

De la ridicarea stării de urgență, tot mai mulți cetățeni nu mai respectă regulile sanitare, astfel că a crescut incidența bolii. Încălcarea deliberată a regulilor de limitare a răspândirii coronavirusului poate fi pedepsită și cu doi ani de închisoare.

Nu mai este permisă strângerea mâinilor şi prezenţa a peste trei persoane la o masă, fiind de asemenea obligatorie purtarea măştii în locurile publice şi menţinerea distanţării sociale, potrivit Reuters și Agerpres.

Noua lege prevede amenzi şi o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani pentru oricine încalcă restricţiile, au declarat miercuri reprezentanții biroului procurorului general, într-un comunicat.

„Acum lumea se comportă ca şi cum COVID nu ar mai exista, oamenii nu mai au nicio grijă. Acest lucru va determina o posibilă creştere a răspândirii bolii şi ar putea fi o ameninţare pentru ţară”, a scris joi ministrul Sănătăţii, Lia Tadesse, pe Twitter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS