8 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Elveţia mizează pe „responsabilitatea individuală“ în faţa epidemiei de COVID-19

Elveţia mizează pe „responsabilitatea individuală“ în faţa epidemiei de COVID-19

Simonetta Sommaruga, preşedinta Elveţiei, a făcut astăzi apel la ”responsabilitatea individuală” a populaţiei în faţa epidemiei de COVID-19. Aceasta a cerut, de asemenea, cantoanelor să acţioneze rapid în faţa creşterii numărului deceselor şi al spitalizărilor, potrivit Agerpres.

„Am sperat că vom putea intra în iarnă fără această creştere puternică a infectărilor. Dacă curba (infectărilor) nu se aplatizează până miercurea viitoare, va trebui să luăm decizii care merg mai departe“, a declarat Sommaruga la postul public de radio RTS.

Ministrul elveţian al sănătăţii, Alain Berset, declarase miercuri că noile măsuri ar putea avea în vedere ”instituţiile publice, adunările de persoane şi manifestările publice sau private”.

Preşedinta statului federal a insistat asupra ”responsabilităţii individuale” a fiecăruia

Dar, înaintea unor noi posibile măsuri, preşedinta statului federal a insistat asupra ”responsabilităţii individuale” a fiecăruia. ”Trebuie să fim responsabili. Avem această experienţă din primăvară, aşadar nu văd de ce nu ar merge din nou”, a îndemnat ea.

Valul epidemic din primăvară a fost pus sub control în Elveţia

Valul epidemic din primăvară a fost în cele din urmă pus sub control în Elveţia. Între timp, populaţia s-a relaxat excesiv. În ultima săptămână, numărul cazurilor de COVID-19, cel al spitalizărilor şi al deceselor s-au dublat faţă de săptămâna precedentă.

Astăzi au fost raportate 5.230 de noi contagieri

Astăzi au fost raportate 5.230 de noi contagieri şi 11 noi decese în această ţară cu 8,6 milioane de locuitori. Numărul deceselor de la începutul pandemiei a ajuns la 1.886.

Guvernul federal elveţian a impus începând de luni purtarea obligatorie a măştii în spaţiile publice închise

În faţa degradării rapide a situaţiei sanitare, guvernul federal elveţian a impus începând de luni purtarea obligatorie a măştii în spaţiile publice închise şi a interzis adunările mai mari de 15 persoane, alte restricţii fiind avute în vedere de cantoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Olt/Șofer rănit în urma unui accident rutier

Un bărbat de 45 de ani, din localitatea Milcov, Olt, a fost în urma unui accident rutier produs în acestă după-amiază, în Slatina. La locul accidentului au intervenit pompierii din cadrul ISU Olt.

ȘTIRI GdS

Copiii au avut parte de mai multe scene de...

Copiii au avut parte de mai multe acte de violență în familie, de la începutul pandemiei

Kaufland oferă spații producătorilor de legume și fructe care...

Kaufland cheamă în magazine producătorii mici de legume și fructe care nu mai pot vinde în piețe. Oferă spații de vânzare în...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin Resceanu, a trecut la PSD, a anunţat în această seară preşedintele PSD Craiova,...

Oraşul Cernavodă şi două comune din județul Constanța intră...

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a propus astăzi carantinarea altor trei localităţi: oraşul Cernavodă și comunele Cumpăna şi Târguşor. Măsura...

Amendați de Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...

Republica Moldova declară stare de urgenţă în sănătate publică...

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis vineri, într-o şedinţă supervizată de premierul Ion Chicu, instituirea stării...