15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiu violent în Delta Dunării. Au ars 700 de hectare de vegetație

Incendiu violent în Delta Dunării. Au ars 700 de hectare de vegetație

Un incendiu puternic are loc în Rezervația Biosferei Delta Dunării, în zona Grindul Chituc. Focul a izbucnit în urmă cu trei zile. A fost stins cu dificultate, după aproape 20 de ore, dar s-a reaprins vineri. Până acum, au ars aproximativ 700 de hectare de vegetație.

Incendiul a izbucnit în localitatea Vadu, unde este arie protejată. La fața locului se află 15 pompieri, cu două autospeciale. Focul a reizbucnit vineri, iar până sâmbătă au ars aproximativ 100 de hectare de vegetație, pe o distanță de 3 kilometri. Inițial, incendiul din Rezervația Biosferei Delta Dunării a izbucnit în 14 octombrie și s-a extins rapid, în zona de sud a lacului Sinoe.

Incendiu puternic în delta Dunării/www.hotnews.ro/

Timp de aproape 20 de ore, până când incendiu a fost lichidat, au ars 600 de hectare de vegetație.
Intervenţia a fost îngreunată de suprafaţa greu accesibilă, fiind o zonă mlăştinoasă. Pompierii au fost ajutați și de angajați ai Primăriei Vadu, cu trei tractoare care au trasat brazde, încercând să oprească propagarea focului.

„Incendiul este desfășurat pe o suprafață foarte mare în zona unei arii de protecție integrală de pe grindul Chituc. Incendiul s-a dorit probabil a fi unul controlat, dar având în vedere dimensiunile, cu certitudine acesta a scăpat de sub control. Cele mai afectate în această perioadă sunt reptilele și amfibienii (…)“, declara  biologul marin Răzvan Popescu Mirceni, biolog marin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS