11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMasca de protecţie devine obligatorie la Caracal

Masca de protecţie devine obligatorie la Caracal

Purtarea măştii de protecţie atât în spaţiile publice închise, cât şi în cele publice deschise, devine obligatorie în municipiul Caracal începând din 15 octombrie, în condiţiile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 din municipiu este de 2,70 la 1.000 de locuitori, în creştere faţă de săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Olt transmis, marţi, AGERPRES.

Sursa citată menţionează că decizia privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în municipiul Caracal a fost adoptată marţi în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Olt.

CJSU Olt a mai hotărât instituirea unor restricţii în cinci comune în care în care rata incidenţei cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 este mai mare de 1,5 la 1.000 de locuitori, respectiv în localităţile Milcov (2,72), Perieţi (2,54), Bălteni (1,90), Dobreţu (1,68) şi Brebeni (1,53).

În aceste localităţi, începând din 15 octombrie şi până la scăderea ratei de incidenţă a cazurilor de COVID-19 sub 1,5 la 1.000 de locuitori, se suspendă activităţile cu publicul în interiorul clădirilor restaurantelor şi cafenelelor, iar în cazul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor activitatea acestora este permisă numai pentru clienţii cazaţi în respectivele unităţi.

Totodată, se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor de jocuri de noroc, exceptând agenţiile Loteriei Române şi pe cele de pariuri sportive.

În muncipiul Caracal şi în comuna Cezieni, restricţiile introduse săptămâna trecută, vizând activitatea restaurantelor, cafenelelor, operatorilor de jocuri de noroc şi sălile de teatru şi spectacole din spaţii închise, rămân în vigoare până la scăderea sub 1,5 la 1.000 de locuitori a ratei de incidenţă a infectărilor cu noul coronavisus.

CJSU Olt a actualizat, marţi, scenariile de funcţionare pentru unele unităţi de învăţământ, astfel că la cel mai mare colegiu din municipiul Slatina, „Ion Minulescu”, activitatea se va desfăşura conform scenariului roşu pentru toate clasele de gimnaziu şi liceu. Tot după scenariul roşu vor funcţiona, pentru o perioadă de 14 zile, cinci clase de gimnaziu şi liceu de la Liceul Teoretic „Ioniţă Asan” din Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS