22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Polițistul acuzat de uciderea lui George Floyd, eliberat pe cauţiune

SUA: Polițistul acuzat de uciderea lui George Floyd, eliberat pe cauţiune

Derek Chauvin, polițistul acuzat de uciderea afro-americanului George Floyd, a fost eliberat pe cauţiune. Suma impusă de tribunal pentru judecarea în libertate a fost de un milion de dolari, scrie ansa.

Derek Chauvin a fost ținut, din 31 mai, în izolare, la închisoarea de maximă siguranță Oak Park Heights, Minnesota, în așteptarea procesului.

Floyd, emblema protestelor împotriva brutalității poliției și a rasismului

Moartea lui George Floyd, care a avut loc pe 25 mai 2020, a stârnit o imensă mișcare de protest în Statele Unite împotriva brutalității poliției și a rasismului.
„ Nu pot respira” este fraza pe care Floyd i-a repetat-o lui Chauvin de 20 de ori, timp de aproape 9 minute, înainte de a muri, în timp ce agentul ţinea apăsat genunchiul pe gâtul lui.

Acest lucru a fost confirmat de transcrierea videourilor camerei corporale a polițiștilor care sunt acum acuzați de moartea sa. Când Floyd i-a spus lui Chauvin: „Mă omori”, el a răspuns: „Atunci nu mai vorbi, nu mai țipa. Este nevoie de mult oxigen pentru a vorbi“.

Poliţiştii vinovaţi, eliberaţi pe cauţiune

Derek Chauvin este acuzat de crimă de gradele II și III. Garanția fostului agent a fost stabilită la 1,25 milioane de dolari sau 1 milion de dolari cu condiții. El a fost eliberat în anumite condiții, potrivit unui document depus la Judecătoria Comitatului Hennepin de către șeriful, care include printre altele interdicția de a lucra în forțele de ordine și de a lua contact direct sau indirect, prin intermediul rețelelor sociale, cu familia lui Floyd. Fostul agent este obligat, de asemenea, să depună orice licență sau permis pentru arme de foc.

Chauvin și-a lipit genunchiul de gâtul lui Floyd în timp ce trei dintre colegii săi, Thomas Lane, J. Kueng și Tou Thao, au urmărit. Toți cei patru agenți au fost concediați, iar cei trei sunt acuzați de complicitate. Toți sunt liberi, după ce au plătit o cauțiune de 750.000 de dolari, în așteptarea procesului. Data procesului a fost stabilită pentru 8 martie anul viitor, dar există șanse mari ca judecătorul să decidă să judece cazurile separat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS