19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn milion de copaci vor fi plantaţi în cetatea incaşă Machu Picchu

Un milion de copaci vor fi plantaţi în cetatea incaşă Machu Picchu

Ministerul Mediului din Peru a anunţat că un milion de copaci vor fi plantaţi în aria cetăţii antice incaşe de la Machu Picchu, scrie larepubblica.

Situl arheologic aflat la peste 2.400 de metri deasupra nivelului mării a fost declarat în iulie 2007 una dintre noile șapte minuni ale lumii moderne.

Cetatea sacră a incașilor Machu Picchu va fi transformată în viitorul apropiat în prima destinație turistică din lume angajată concret în reducerea emisiilor de dioxid de carbon prin plantarea celor un milion de copaci. Ministrul Mediului, Kirla Echegaray, a precizat că acesta este obiectivul pe care și-l și-a propus municipalitatea raională Machu Picchu. „Sunt sigură, a asigurat ea, că vom atinge acest obiectiv lucrând într-un mod susţinut“.

Cei un milion de arbori din specii autohtone vor fi răspândiți pe 700 de hectare de teren, pe versanții dealului și în zona imediat apropiată, a precizat ministrul.

Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1983, Machu Picchu (care în limba quechua înseamnă „munte vechi”) a fost declarat în iulie 2007 una dintre noile șapte minuni ale lumii moderne, la finalul unui sondaj la care au participat 100 de milioane de oameni .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS