10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO mexicancă de 103 ani s-a vindecat de Covid-19

O mexicancă de 103 ani s-a vindecat de Covid-19

O mexicancă de 103 ani care suferea de o gravă boală pulmonară cronică s-a vindecat de Covid-19 după ce a fost internată timp de 11 zile, a informat Institutul mexican de securitate socială (IMSS), scrie AFP, citată de agerpres.

Femeia a avut o evoluţie foarte bună

Femeia a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, însă nu suferea de factori agravanţi precum hipertensiune, diabet şi obezitate.

„Acest detaliu a contribuit la succesul tratamentului său“, au declarat reprezentanţii IMSS într-un comunicat, sâmbătă.

Bătrâna a fost internată pe 22 septembrie la spitalul general regional din Guadalajara, în statul Jalisco, cu nasul înfundat, un puseu de febră şi dificultăţi de respiraţie, dar nu necesita conectarea la ventilator.

„A fost întotdeauna foarte veselă, conştientă, vorbind cu medicii. Chiar şi la final, ne-a recomandat să ne îngrijim. Evoluţia ei a fost foarte bună, iar simptomele au dispărut“, a declarat directorul spitalului, David Sanchez, citat în comunicat.

Femeia s-a întors acasă vinerea trecută.

Mai mulţi mexicani trecuţi de 100 ani au supravieţuit îmbolnăvirii cu Covid-19

Mexicul a raportat 757.953 de cazuri de Covid-19 şi 78.880 de decese asociate noului coronavirus de începutul epidemiei în această ţară în luna februarie.

Pe 11 august, 78 de persoane de peste 100 de ani fuseseră diagnosticate cu Covid-19 în Mexic, dintre care 23 decedaseră (29,3%), potrivit datelor publice despre pandemie.

Unul dintre cele mai surprinzătoare cazuri este cel al unui bărbat din statul Tabasco, despre care jurnaliştii de la AFP afirmă că ar avea vârsta de 118 ani şi care, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19 pe 25 iulie, s-a vindecat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS