15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFondatorul casei de modă Kenzo a murit de Covid-19

Fondatorul casei de modă Kenzo a murit de Covid-19

Designerul japonez Kenzo Takada, fondatorul casei de modă Kenzo, a murit ieri din cauza Covid-19, într-un spital din Franţa, scrie libertatea.

Primul stilist japonez care s-a impus la Paris, unde şi-a clădit întreaga carieră şi a devenit faimos, s-a stins din viaţă duminică, 4 octombrie 2020, la Spitalul american din Neuilly-sur-Seine, din cauza afecţiunilor provocate de Covid-19, a precizat purtătorul său de cuvânt într-un comunicat de presă.

Pasionat de modă din copilărie

Născut în 1939, în Japonia, Kenzo Takada şi-a dezvoltat dragostea pentru modă în timp ce răsfoia revistele surorilor sale, de la care a învăţat să coase. După ce a absolvit Bunka Fashion College, cea mai prestigioasă școală de design din Tokyo, a ajuns în Paris în 1965, când avea 26 de ani, în plină eră Chanel și Dior.

De la începutul anilor ’70, odată cu deschiderea primului său butic în Paris, Jungle Jap, Kenzo Takada a devenit un pionier al modei ready-to-wear și unul dintre inițiatorii valului atât de popular acum de colaborări care aduc designul de lux în colecții mass-market.

Iubitor de imprimeuri grafice şi florale

Prima sa colecţie datează din 1970, iar marca Kenzo, care se impune prin imprimeurile grafice şi florale, a primit acest nume în 1976.

Prima linie Kenzo pentru bărbaţi datează din 1983, iar primul parfum – Kenzo Kenzo – a fost lansat în 1988.

Ani la rând, numele său a fost sinonim cu cel al casei de modă pe care a fondat-o, Kenzo, business vândut în 1993 către gigantul LVMH și din care s-a retras definitiv câțiva ani mai târziu, în 1999.

Nu a stat însă mult timp departe de design. După o pauză de câțiva ani, a revenit în business, în domeniul amenajărilor interioare.

În 2016, Kenzo Takada a creat un parfum pentru Avon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS