11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustralia redeschide parțial granițele cu Noua Zeelandă, începând cu 16 octombrie

Australia redeschide parțial granițele cu Noua Zeelandă, începând cu 16 octombrie

În curând, locuitorii Noii Zeelande vor putea călători în anumite părți din Australia fără a fi nevoiți să se autoizoleze. Măsura a fost luată după ce numărul infecțiilor a intrat în declin. Autoritățile de la Canberra încearcă să reanimeze economia, a anunțat astăzi vicepremierul australian Michael McCormack citat de The Guardian.

Începând de la 16 octombrie, cetățenilor și rezidenților Noii Zeelande li se va permite să călătorească în cel mai populat stat australian, New South Wales (NSW), și în îndepărtatul Northern Territory (NS). Cei care călătoresc aici nu o să mai fie nevoiți să intre în carantină timp de 12 zile. Această măsură este încă în vigoare pentru australienii care se întorc din alte țări.

Autoritățile australiene au închis granițele pentru toți cetățenii străini în luna martie

Autoritățile australiene au închis granițele pentru toți cetățenii străini în luna martie pentru a încetini răspândirea noului coronavirus. Acesta a cauzat moartea a 890 de persoane în Australia și a afectat grav activitatea economică.

„Tocmai am vorbit la telefon cu ministrul-șef (din NT) Michael Gunner. Acesta mi-a zis că peștii trag, berile sunt la rece și că vrea să vadă cât mai mulți din verișorii și prietenii săi din Noua Zeelandă”, le-a declarat McCormack reporterilor din Canberra.

Noua Zeelandă a eradicat eficace COVID-19

Noua Zeelandă a eradicat eficace COVID-19, reducând amenințarea exportării unor infecții suplimentare în Australia de către cetățenii săi.

NSW a raportat doar 14 cazuri în ultimele două săptămâni

NSW a raportat doar 14 cazuri în ultimele două săptămâni, toate aflate în carantină. Northern Territory nu a avut niciun nou caz de la începutul lunii august.
Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a declarat însă că persoanele care vor călători în Australia vor fi nevoite să intre în carantină la întoarcere. Acesta a adăugat că guvernul său nu intenționează deocamdată să își redeschidă granițele pentru australieni.

Guvernul de la Canberra speră că redeschiderea granițelor pentru Noua Zeelandă va oferi un imbold mult prea necesar economiei australiene, aceasta contractându-se cu 7% în trimestrul doi al anului. Un record istoric absolut. Capitala NSW, orașul Sydney, este cea mai mare destinație turistică din Australia.

McCornack a anunțat, de asemenea, că executivul australian analizează posibilitatea ca rezidenților țărilor care n-au focare de COVID-19 să li se permită să intre în Australia. Asta, deși a refuzat să precizeze despre ce țări este vorba.

Victoria, al doilea cel mai populat stat australian, a înregistrat 90% din totalul de decese cauzate de coronavirus în această țară. Rămâne în carantină parțială.

Oficialii din Victoria au anunțat că șapte persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. În scădere față de cele 15 cazuri depistate joi și aproape de minimul din ultimele patru luni de 5 infecții înregistrate în 28 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS