14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmendă pentru cine nu poartă mască pe stradă, la New York

Amendă pentru cine nu poartă mască pe stradă, la New York

Autorităţile oraşului New York vor amenda persoanele care refuză să poarte mască, anunţă reuters, citată de agerpres.

Măsura a fost luată pe fondul creşterii ratei testelor pozitive pentru COVID-19 la peste 3% pentru prima dată în câteva luni, a anunţat astăzi primarul metropolei americane, Bill de Blasio.

Autorităţile vor oferi la început măşti gratuite celor care sunt prinşi că nu poartă. Dacă persoana refuză, ea va primi o amendă în cuantum nespecificat, le-a declarat de Blasio reporterilor.

„Scopul nostru, desigur, este să oferim tuturor o mască de faţă gratuită“, a spus de Blasio. „Nu vrem să amendăm oamenii, dar dacă trebuie o vom face“.

Noua regulă extinde în oraş o politică similară impusă la începutul acestei luni de către Autoritatea de Transport Metropolitan (MTA), controlată de guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, şi în virtutea căreia călătorii care refuză să poarte mască în transportul public riscă o amendă de 50 de dolari.

Rata zilnică de teste pozitive la New York a ajuns la 3,25%. O creştere îngrijorătoare de cazuri, potrivit autorităţilor sanitare ale oraşului, înregistrată inclusiv în mai multe comunităţi evreieşti hasidice. Media de cazuri pozitive de COVID-19 pe şapte zile era de 1,38%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS